KAPETAN NAGNUTOG BRODA

Blanc: Ako ne izborim Euro, sam ću otići

28.07.2010 u 21:48

Bionic
Reading

Novi izbornik francuske nogometne reprezentacije Laurent Blanc najavio je kako će podnijeti ostavku ukoliko se Tricolori ne plasiraju na Europsko prvenstvo koje će se 2012. godine održati u Poljskoj i Ukrajini.

Blanc je francusku vrstu preuzeo od Raymonda Domenecha nakon završetka svjetskog prvenstva u Južnoj Africi na kojem Francuzi nisu ostvarili niti jednu pobjedu. Francuzi su natjecanje u skupini okončali na začelju, a momčad je bila u potpunom rasulu i međusobno posvađana. Zbog nediscipline je Nicoilas Anelka čak ranije protjeran kući, a igrači su zbog toga jedan dan štrajkali.

'Moj prvi posao će biti uvođenje reda u nacionalnu vrstu. Međutim, svjestan sam kako svi očekuju plasman na EP. Ukoliko u tome ne uspijem podnijet ću ostavku,' najavio je bivši trener Bordeauxa.

Blanc je otkrio kako nije potpisao ugovor na četiri već na dvije godine.

'Rezultat je ionako jedino mjerilo,' dodao je Blanc poručivši kako igrače koji u sudjelovali u bojkotu za vrijeme SP-a neće pozvati na prijateljsku utakmicu protiv Norveške 11. kolovoza u Oslu.

Novi francuski strateg nije želio komentirati poziciju Francka Riberya i Karima Benzeme koji imaju problema sa zakonom jer su koristili usluge maloljetne prostitutke.

'Moramo pričekati odluku suda. Ne želim donositi nikakve radikalne poteze,' poručio je Blanc.