VELIKA PRILIKA

Sammirova majstorija za vrijedan remi Dinama

28.07.2010 u 20:44

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni prvaci odigrali su prvi dvoboj treće kvalifikacijske faze za Ligu prvaka u Moldaviji i remizirali sa Sheriffom 1:1. Rezultat je realan, a plavima se iduće srijede pruža velika prilika za osiguranje još osam europskih nastupa ove jeseni

Dinamo je otvorio utakmicu u skladu sa svojim najoptimističnijim očekivanjima. Sammir je primio loptu daleko od gola, sjurio se u kazneni prostor i predivnim udarcem vanjskom nogom od spojnice pogodio vrata Stojanova. Rijetko viđen gol, Brazilac ove sezone igra u velikoj formi.

Dinamo je imao nešto više od igre, ali Sheriff je pokazao da je opasan preko krila i da je s razlogom momčad prilično visokog europskog rejtinga. Vratar Butina nije imao svoj dan, a velika greška u 35. minuti je plave, koji su promovirali novu liniju dresova, koštala izjednačenja.

Butinu je prevario jedan dugačak centaršut na suprotni rub peterca, lopta je glavom vraćena pred gol i nakon prekratkog izbijanja Mesarića Jerohin je iz blizine izjednačio. Prije toga prvi kiks Butine rezultirao je pogođenom gredom.

U drugom poluvremenu Sheriff je preuzeo inicijativu, a veliku priliku pružio mu je neoprezni Barbarić koji je u pet minuta dobio dva žuta kartona i Dinamo je zadnjih pola sata igrao s desetoricom igrača. U tom razdoblju najbliže golu Dinamo je došao u 82. minuti kada je u protivničkom prostoru sapleten Dodo, ali grčki sudac, koji je bio prilično udaljen, nije pokazao na bijelu točku.

Mreže se do kraja nisu tresle i Dinamo se s dalekog gostovanja vraća s vrijednim remijem koji mu pruža odlične šanse za prolaz, čime bi osigurali plasman minimalno u skupine Lige Uefa. Istovremeno bi došli na korak od dugoočekivanog nastupa u Ligi prvaka.

Na tribinama se skupilo 80-ak Dinamovih navijača koji su se vrlo dobro čuli među 10 tisuća domaćina, a nikakvi incidenti još nisu zabilježeni.

Golovi iz Tiraspola