POVRATAK HAMBURGA U SPLIT

Ivić: Da smo prošli HSV, bili bismo prvaci Europe

12.07.2010 u 14:37

Bionic
Reading

U srijedu Hajduk na Poljudu igra prijateljsku utakmicu protiv HSV-a. Kao najavu ovog ogleda pred novinare su izašli Tomislav Ivić i Zlatko Vujović koji su se prisjetili utakmice s istim predstavnikom u Kupu prvaka

Prije 30 godina, Hajduk je protiv HSV-a odigrao dvije utakmice u okviru četvrtzavršnice Kupa prvaka. U Hamburgu su domaćini slavili sa 1:0, u uzvratu su hajdukovci bili bolji i pobijedili sa 3:2. No unatoč rezultatskom plusu koji su ostvarili pred 50-ak tisuća gledatelja na poljudskom stadionu, zbog gol(ov)a u gostima daljnje natjecanje osigurali su igrači HSV-a.

'Pripremali smo se dva mjeseca za tu utakmicu. Bilo je nas nekoliko mlađih, igrali smo kao da je netko na travnjak pustio pse. Imao sam i ja dvije velike prigode, da sam samo još jednu pretvorio u gol, mislim da bismo slavili', kaže danas autor jednog od zgoditaka u pirovoj pobjedi od 3:2 Zlatko Vujović, dodajući:

'Nedostajalo nam je samo malo sreće protiv moćnog suparnika, po igri će se ti dvoboji još dugo, dugo pamtiti.'

Tomislav Ivić, legendarni trener Hajduka iz tog vremena, kaže kako je njegova momčad tada bila mlada i neiskusna premda je većina igrača prošla europska kaljenja sa Saint Etienneom i PSV Eindhovenom.

'No bili smo izvrsni! Nismo im dali da povežu dva dodavanja, samo su izbijali loptu što dalje iz svog kaznenog prostora. Ipak, jedna napamet izbijena lopta došla je do Hrubesha koji je dao gol i usmjerio utakmicu. Pobijedili smo sa 3:2 ali bilo je to nedovoljno za plasman u polufinale. Da smo tada prošli HSV, postali bismo prvaci Europe, jer smo imali momčad i igru, nedostajalo nam je svega nekoliko mjeseci da se do kraja uigramo', kazao je Ivić.