DOSTA MU JAPANA

'Korejski Rooney' preselio u Bochum

09.07.2010 u 17:54

Bionic
Reading

Napadač nogometne reprezentacije Sjeverne Koreje Jong Tae Se (26) napustio je redove japanskog prvoligaša Kawasaki Frontalea i karijeru će nastaviti u njemačkom drugoligašu Bochumu

Jong ili 'narodni Rooney' kako glasi njegov nadimak u Sjevernoj Koreji potpisao je za Bochum ugovor na dvije godine uz opciju produženja na još jednu sezonu postavši prvi sjevernokorejski nogometaš u nekom od njemačkih klubova.

'Potajno sam se nadao kako bi jednog dana mogao zaigrati u Europi i sada sam dočekao priliku. Sretan sam što dolazim u Bochum koji ima ambiciozne planove', kazao je Jong koji je rođen u Japanu, no njegovi su roditelji porijeklom iz Sjeverne Koreje. Za nacionalnu vrstu je odigrao 27 susreta i zabio 17 golova. Nastupio je i na sve tri korejske utakmice na World Cupu, međutim nije se upisao među strijelce.

Jong je jedan od tek trojice reprezentativaca Sjeverne Koreje koji igraju u stranim klubovima. Preostala dvojica su An Yong Hak koji igra u Japanu, dok je Hong Yong Jo član ruskog Rostova.