Nogomet MARKOVIĆ JE JASAN

'Ne želimo kandidaturu s BiH i Srbijom'

Na temu o smanjenju Prve HNL, kao i o mogućoj zajedničkoj kandidaturi sa Srbijom i BiH za EP 2020, oglasio se i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković

Prvi čovjek hrvatskog nogometa, koji zasigurno još pamti 'kvrgu' iz Cardiffa kada Hrvatska nije dobila ni glasa za domaćinstvo Eura 2012, za mogući novi pokušaj kandidature sa susjednim državama bio je vrlo jasan.

'Ta je glupost lansirana iz laboratorija loših novinara! Ma kakva kandidatura, nikakvog razgovora nije bilo ni s kime o toj temi, ne pada nam na pamet ulaziti u takvo što! Da je ta ideja rođena u Uefi, budite sigurni da bih ja znao za to', rekao je Marković za Večernji list i dotaknuo se prijedloga Izvršnog odbora HNS o smanjenju lige.

'Vjerujem da će naši članovi Skupštine biti pametni i prihvatiti stvarnost. Nikome se ništa ne naređuje, nikoga se ni na što ne prisiljava, ali svi zajedno moramo shvatiti u kakvoj su situaciji klubovi. Gledajte, sudačke takse za prošlu sezonu Udruzi prvoligaša platio je HNS, na njezin zahtjev, jer klubovi nisu imali novca! Pa o čemu onda razgovaramo? Novac je, nažalost, ključni čimbenik, kad nema novca, nema ni kvalitete, kad nema kvalitete, tribine su prazne, kad su tribine prazne, nema ni sponzora... I krug je zatvoren. Zato vjerujem da će Skupština prihvatiti prijedlog Izvršnog odbora', završio je predsjednik HNS-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku