AKCIJA BUKUREŠT

Eduardu minutaža, pozvani Čale i Jurić

28.01.2009 u 13:05

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić na tiskovnoj konferenciji objavio je imena 22 kandidata na koje će računati za prijateljski dvoboj s Rumunjskom 11. veljače u Bukureštu

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju očekuje prijateljski ogled protiv Rumunjske, a popis je očekivan.

'S nestrpljenjem očekujemo okupljanje. Protivnik je jak i renomiran. Sudionici Europskog prvenstva, a kod kuće su gotovo nepobjedivi. Želim vidjeti u kakvom smo stanju. To je priprema za nastavak kvalifikacija protiv Andore i Ukrajine', rekao je u uvodu Bilić, a zatim izdiktirao 22 kandidata.

Boje Hrvatske u Bukureštu branit će:

VRATARI: Stipe Pletikosa (Spartak M.), Danijel Subašić (Hajduk)

BRANIČI: Vedran Ćorluka (Tottenham), Josip Šimunić (Hertha), Robert Kovač (Borussia D.), Hrvoje Čale (Trabzonspor), Hrvoje Vejić (Hajduk), Ivica Križanac (Zenit)

VEZA: Danije Pranjić (Heerenveen), Nikola Pokrivač (Monaco), Luka Modrić (Tottenham), Niko Kranjčar (Portsmouth), Ivan Jurić (Genoa), Ognjen Vukojević (Dinamo K.), Ivo Iličević (Fürth), Darijo Srna (Šahtar), Ivan Rakitić (Schalke)

NAPAD: Eduardo (Arsenal), Mladen Petrić (HSV), Ivica Olić (HSV), Nikola Kalinić (Hajduk), Mario Mandžukić (Dinamo Z.)

Nakon popisa, Slaven Bilić govorio je i o novim licima u reprezentaciji.

'Čale je igrač koji je bio već u reprezentaciji. Znamo ga iz mlade reprezentacije, a u sadašnjem klubu Trabzonsporu napravio je iskorak. Pratili smo ga, hvale ga u Turskoj koja je jaka liga. Mi smo na toj poziciji na lijevom boku slabi s kvantitetom, ali ne i kvalitetom. Za Jurića je sve poznato još ranije kada se oprostio Niko Kovač.'

Vraća se Eduardo.

'Pričao sam s Wengerom, on ga hvali. Pozvan sam u London i tamo ću se opet naći s trenerom Arsenala da popričamo o Eduardovu stanju. Ako sve bude u redu, Eduardo će sigurno dobiti minutažu u Rumunjskoj', govorio je Bilić koji je za utakmicu pozvao i Kranjčara.

'Znamo njegovu situaciju, da je ozlijeđen. Stavili smo ga na popis, jer postoji mogućnost oporavka. Inače, na popisu nema Jerka Leke i Vedrana Runje zbog ozljede.'

Inače, reprezentativci se okupljaju u nedjelju (8. veljače) u Sheratonu, u ponedjeljak odlaze u Čatež, za Bukurešt se leti u utorak, a utakmica je na rasporedu u srijedu u 20 sati.