REHHAGEL U DILEMI

Grčka s novim izbornikom na Bilić-boyse

23.06.2010 u 13:24

Bionic
Reading

Izbornik nogometne reprezentacije Grčke Otto Rehhagel (71) nakon ispadanja sa SP-a u Južnoj Africi odbio je progovoriti o tome gdje će nastaviti karijeru

'Odgovarat ću samo na pitanja o utakmici', izjavio je u utorak Rehhagel na novinarski upit je li ovo kraj njegove devetogodišnje karijere na mjestu izbornika Grčke. Pod njegovim vodstvom Grčka je 2004. na opće iznenađenje osvojila naslov europskih prvaka. Također, odveo je Grčku i na EP 2008. te na ovogodišnji SP, ali u oba slučaja nisu prošli skupinu.

Njemačkom stručnjaku ugovor s grčkom reprezentacijom istječe po završetku SP-a, a bit će upamćen kao najuspješniji i najdugovječniji grčki izbornik.

'Naravno da sam nezadovoljan što nismo izborili drugi krug. Mislim da je prva utakmica na SP-u protiv Južne Koreje bila ključna. Od nje smo očekivali puno, a na kraju smo izgubili. No moram pohvaliti svoje igrače za ono što su pružili u kvalifikacijama, a na SP-u su dali sve što su mogli', dodao je Rehhagel.

Iako je Otto odbio komentirati svoju budućnost, jasno je da odlazi s grčke klupe i da će za novi kvalifikacijski ciklus Grčka imati novog izbornika. Podsjetimo, Grčka je u kvalifikacijskoj skupini za EP 2012. godine s Hrvatskom.