Nogomet CIRKUS U MAKSIMIRU

Monty Python gostuje u Zagrebu

  • Autor: Borut Šips
  • 28.11.2008 16:29:33
  • 26.11.2008 10:45:24

Dinamovo vodstvo pokazalo je još jednom da ga nema Europa. Smjena Ivankovića nije pretjerano neočekivana, ali način na koji se stariji Mamić obračunao sa svojom strukom nadmašio je i njegov autodestruktivni stil

Dinamo na terenu povremeno izgleda kao skupina namjernika koji su na nagradnoj igri dobili modri dres, a smjena Branka Ivankovića bila je prilično izvjesna. Čak to Mamići i nisu posebno prikrivali. Na njegov ostanak u Maksimiru do 2009. kladionice bi dale bogovski koeficijent, ali način na koji su se pozdravili podsjeća na cirkus Montyja Phytona. Samo što nije riječ o satiri, već o brutalnoj maksimirskoj zbilji.

U jednom trenutku Dinamo je bio bez vodstva. Kompletna struka dobila je otkaz, nakon čega se glas razuma iz usta brata Zorana kroz vulkan probio do Zdravkova mozga i objasnio mu da bi netko ipak trebao voditi momčad protiv Rusa u četvrtak. Suze moraju poteći. Ili od smijeha ili od tuge, ovisi za koga navijate. Na ledu se našao i sjajni stručnjak za fizičku pripremu Miljenko Rak, koji je do sada bio pošteđen tijekom tri smjene glavnih trenera.

Osim toga, Zdravko je bio uvjeren da je otpustio čitavu struku. Zanimljivo je kako uloga brata Zorana prelazi iz domene u domenu prema dnevnim potrebama. Najčešće je Zoki dio struke, gdje kao sportski direktor i pripada. Ali, kada se struka baca u ponor, braco postaje član uprave i biva aboliran od sankcija. Pa to je baš lijepo.

I tako, Maksimirom je prostrujao električni šok koji bi trebao rezultirati kohezijom svlačionice i skalpom Spartaka. Živi bili pa vidjeli, ali ovakav obračun Zdravka Mamića 's njima' puno više govori o njemu samom nego o struci. I o dugoročnoj perspektivi kluba pod njegovim vodstvom.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku