TRANSFERI

Pepe u Juventusu, Briand u Lyonu

08.06.2010 u 19:03

Bionic
Reading

Kako se približava ljeto, tako počinju prijelazi igrača. Tako je veznjak Udinesea Simone Pepe prešao u Juventus, a Rennesov napadač Jimmy Briand je pojačao Lyon

Reprezentativni veznjak Udinesea Simone Pepe (28) u utorak je potpisao ugovor sa najtrofejnijim talijanskim nogometnim klubom Juventusom, objavila je novinska agencija ANSA.

Simone Pepe je prošao liječnički pregled, ali očekivalo se da će ugovor potpisati tek po povratku sa SP u Južnoj Africi. No, navodno je Pepe tražio da posao bude obavljen prije negoli otputuje s reprezentacijom na SP.

Pepe je protekle tri godine igrao za Udinese, a talijanski mediji navode da je potpisao petogodišnji ugovor sa Juveom.

Francuski nogometni prvoligaš Lyon pojačat će se napadačem Rennesa Jimmyem Briandom (24), izjavio je u utorak predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas.

'Lyon se je već dogovorio sa Briandom, a još moramo riješiti neke detalje sa njegovim dosadašnjim klubom Rennesom. Očekujmo da će Briand 15. lipnja stići u Lyon na liječnički pregled i nakon toga bi trebali potpisati ugovor', kazao je Aulas.

Briand je karijeru započeo u Rennesu 2002. godine i u 146 ligaških nastupa zabio je 28 golova. Bio je i na širem popisu francuske reprezentacije za SP u Južnoj Africi, ali na kraju nije uspio ući među 23 odabrana za SP.