I UBRZATI LIJEČENJE

Robben: Želim igrati već protiv Danske

07.06.2010 u 12:13

Bionic
Reading

Važni kotačić u nizozemskoj reprezentaciji, Arjen Robben, počeo je danas s rehabilitacijom ozlijeđenog mišića zadnje lože, zbog kojeg bi mogao propustiti SP u Južnoafričkoj Republici. No, njegova želja za povratkom je velika i on se nada da će igrati već sljedećeg vikenda, u prvom kolu

Veznjak nizozemske reprezentacije ozlijedio se u subotu, u završnici prijateljskog ogleda s Mađarskom (6:1), u kojoj je zabio i dva gola, a snimkom ultrazvuka utvrđeno je da je došlo do manjeg pucanja mišićnog tkiva. Iako su prve prognoze takve da bi Robben mogao zaigrati u drugoj polovini srpnja, dakle nakon SP-a, Robben se s time ne želi pomiriti.

'Ako pustite da takva ozljeda sama zarasta, onda to traje šest tjedana. Ali toliko vremena nemam. Uz pomoć fizioterapeuta napravit ću sve da budem spreman za nastupe već sljedeće nedjelje', rekao je Arjen Robben.

Nizozemci će svoju prvu utakmicu na ovogodišnjem prvenstvu igrati u ponedjeljak s Danskom, pet dana kasnije čeka ih ogled s Japanom, a 24. lipnja s Kamerunom. I sami se smatraju za favorite skupine te se nadaju nastupu u drugoj fazi natjecanja, koje počinje 28. lipnja. Robben do tada ima puna tri tjedna kako bi srpeman dočekao osminu finala. Iako se on nada da će igrati već protiv Danske.