ZBOG BOŽJE RUKE

U Glasgowu Maradona skoro ostao bez glave

25.11.2008 u 19:00

Bionic
Reading

Prošlotjedni debi Diega Maradone na klupi argentinske nogometne reprezentacije u Glasgowu skoro je završio tragično. Naime, u blizini Hampden Parka uhvaćen je engleski navijač s mačetom kojom je namjeravao ubiti Maradonu

Napadač je identificiran kao 43-godišnji Ian Wellworth, koji je uhapšen u blizini stadiona Hampden Park u Glasgowu, noseći mačetu sa sobom. Wellworth je imao namjeru osvetiti se Maradoni za čuvenu 'Božju ruku', pogodak Argentinca rukom na svjetskom prvenstvu 1986. godine u Meksiku, kada je Argentina i postala svjetski prvak.

Wellworth, koji živi u Middlesbroughu, kladio se na taj dvoboj posuđenim novcem, a zbog rezultata izgubio je sve, uključujući i suprugu, koja ga je tada napustila.

Uložena suma iznosila je 500 funti, a da je Engleska osvojila taj SP, novac bi se upeterostručio.

'Posudio sam novac od lokalnog kamatara i na kraju sam mu morao vratiti 125.000 funti', rekao je Englez.

Napadač je dodao da se želio osvetiti Maradoni, a s obzirom na to da u tome nije uspio, tek ga je uspio počastiti nazivom 'argentinski varalica'.

Prema napisima argentinskog tiska, Wellworth je trenutačno nezaposlen i pati od psihičkih problema. Wellworthu prijeti kazna od pet godina zatvora, a zanimljivo je da se engleski mediji još uvijek nisu pozabavili ovim slučajem.