ČEKA SE ODLUKA FIFE

Srbija u strahu od izbacivanja sa SP-a

31.05.2010 u 16:46

Bionic
Reading

Huligansko ponašanje srpskih navijača na utakmici s Novim Zelandom u Klagenfurtu uznemirilo je duhove u NS-u Srbije. Prema pisanju austrijskog portala www.oe24.at, Fifa bi čak mogla izbaciti Srbiju sa Svjetskog prvenstva

Iako je gotovo nemoguće da se tako oštra mjera dogodi, činjenica je da je NS Srbije već dugo pod prismotrom čelnika svjetskog i europskog nogometa. Potvrdio je to i glavni tajnik NS Srbije Tomsilav Karadžić, a prenosi www.blic.rs.


'Razgovarao sam nakon utakmice s delegatom, inače bivšim predsjednikom NS Gruzije, koji je najavio da nas sigurno čeka kazna. U posljednjih nekoliko godina 95 posto novčanih kazni našem savezu izrečeno je zbog nereda navijača u dijaspori. Najoštrija je bila ona nakon EP-a za mlade u Nizozemskoj, kada smo zbog rasističkog skandiranja naših pristalica uz novčanu kaznu dobili i dvogodišnju uvjetnu kaznu odnosno prijetnju isključenjem Srbije iz europskih natjecanja na duži rok. Dogodilo se to na utakmici protiv Engleske', otkrio je Karadžić.

Podsjetimo, Srbija je u subotu igrala u Klagenfurtu prijateljsku utakmicu protiv Novog Zelanda, a s tribina ih je bodrilo 10-ak tisuća navijača, uglavnom 'gastarbajtera'. Bio je to dvoboj pod okriljem Fife, a Novi Zeland je slavio 1:0. Vjerojatno revoltirani takvim rezultatom, srpski su navijači utrčali u teren, a s tribina su poletjele i rakete te boce, od kojih je jedna pogodila novozelandskog igrača.

Austrijski portal www.oe24.at piše da bi Fifa zbog učestalih nereda mogla Srbiju izbaciti sa SP-a, a u istom tekstu se prenosi i izjava Nemanje Vidića koji apelira na sve srpske navijače da prestanu s divljanjem. Hoće li ga poslušati, vidjet će se već u srijedu, kada će Srbija, također u Austriji, igrati prijateljsku utakmicu protiv Poljske.