DVOSTRUKI KRITERIJI

Reprezentacija u Maksimiru može, Dinamo ne?!

27.05.2010 u 16:34

Bionic
Reading

Prema pisanju portala Hrvatske radiotelevizije, hrvatska nogometna reprezentacija u nadolazećim kvalifikacijama moći će igrati na maksimirskom stadionu, dok će se Dinamo, ako uđe u Ligu prvaka, morati snalaziti na drugim adresama. Očito UEFA ima dvostruka mjerila. Ili je utjecaj HNS-a toliko jak

Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić potvrdio je za HRT da je nacionalna vrsta dobila zeleno svjetlo UEFA-e za odigravanje kvalifikacijskih susreta za Europsko prvenstvo 2012. godine u Maksimiru. No za Ligu prvaka vrijede drukčiji kriteriji.

'Reprezentacija će igrati na Maksimiru, ali izgleda da UEFA neće dopustiti Dinamu da tu igra svoje europske utakmice', rekao je Srebrić.

Problemi sa stadionom i mogućnost zabrane igranja na njemu postoje već godinama, no maksimirsko ruglo i dalje postojano opstaje takvo kakvo jest. U lipnju će UEFA-ina inspekcija obići tu građevinu i onda će biti poznata konačna odluka.

'Dosad smo uvijek dobivali zeleno svjetlo od UEFA-ine inspekcije ponajprije zahvaljujući privatnim vezama i odličnim relacijama s Kućom europskog nogometa. Međutim, posljednje informacije govore da su se kriteriji pooštrili', rekao je direktor Dinama Damir Vrbanović, prenosi HRT.