IZBORNIK NAKON ESTONIJE

Bilić: Zadovoljan sam pristupom igrača

27.05.2010 u 09:46

Bionic
Reading

Hrvatska nije oduševila u Tallinnu protiv 99. reprezentacije na svijetu, no izbornik Slaven Bilić bio je zadovoljan onime što su pružili njegovi izabranici

Nakon dviju pobjeda protiv Austrije (1:0) i Walesa (2:0), Hrvatska je zaustavljena kod Estonije. U blijedoj predstavi završilo je 0:0.

'Zadovoljan sam utakmicom. Najprije bih čestitao mladićima na pristupu i zalaganju, kao i na dobroj igri. Prvim dijelom sam jako zadovoljan, nismo samo kontrolirali ritam, već i bili konkretni i opasni. Izgubili smo svježinu u drugom poluvremenu, iako smo u drugih 45 minuta imali i bolje šanse', govorio je Bilić odmah nakon utakmice.

Iako su mnogi 'gunđali' zbog susreta protiv Estonije, koji prema nekima nije bio potreban, Bilić je suprotnog mišljenja.

'Proširili smo popis kandidata. Da nije bilo treće utakmice, ne bi bilo ni šanse za Badelja, Vidu, Vučka... Veseli me što u tri utakmice nismo primili nijedan gol, čak bih rekao da nam suparnici u tih 270 minuta nisu puknuli prema golu.'

Hrvatski izbornik osvrnuo se i na prvog protivnika u kvalifikacijskom ciklusu za Euro 2012. – Latviju.

'Latvija je kvalitetnija od Estonije, a prošle kvalifikacije su se skoro do kraja borili za drugo mjesto. Napadački su opasni. Pogotovo na početku kvalifikacija će dati sve od sebe i bit će teško. Međutim, mi vjerujemo u sebe, nadam se da ćemo biti kompletni i dolazimo po pobjedu', završio je Bilić.