NOGOMETNA MLADOST

Nezaustavljivi juniori: Hrvatska na Euru!

24.05.2010 u 20:29

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna selekcija U-19 izborila je nastup na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Momčad Ivana Grnje u odlučujućem je dvoboju svladala Škotsku 1:0

Iako im je za plasman među osam najboljih sastava na kontinentu bio dovoljan i bod, hrvatski su reprezentativci u Zaprešiću upisali pobjedu kojom su zaokružili savršen kvalifikacijski niz. Jedini pogodak u 19. minuti zabio je Hajdukov junior Franko Andrijašević, sin nekadašnjeg prvotimca bijelih Stipe Andrijaševića.

Do kraja dvoboja Hrvatska je nizala i promašivala prilike, ali mreža vratara Picaka nije dolazila u ozbiljne opasnosti i tako je izbornik Grnja potpisao šestu pobjedu u isto toliko kvalifikacijskih dvoboja u ovom ciklusu.

Tijekom rujna prošle godine u Litvi su svladali Estoniju, domaćina i Švicarsku, a na turniru kojemu smo bili domaćini prije Škota pale su Belgija i Crna Gora. Format kvalifikacija gotovo da i ne dozvoljava krivi korak, od 52 momčadi koje počinju natjecanje samo njih osam odlazi u završnicu. Osim domaćina Francuske i naše selekcije nastup su izborili Španjolska, Portugal, Italija i Nizozemska, a odigrat će se još dva turnira koji će odgovoriti na posljednja pitanja.

U šest pobjeda Hrvatska je upisala gol razliku 12:2, a najbolji strijelac je nada Osijeka Anton Maglica s četiri pogotka. Andrijašević je zabio tri, Ivanović i Ozobić po dva, dok je preostali gol djelo Marija Tičinovića.