1:1 PROTIV SLOVAČKE

Mladi dominirali, ali na kraju remizirali

19.05.2010 u 20:02

Bionic
Reading

U kvalifikacijskom ogledu za Europsko prvenstvo mlada hrvatska nogometna reprezentacija u Varaždinu je remizirala sa Slovačkom 1:1. Iako su izabranici Dražena Ladića bili daleko bolji na terenu, nisu uspjeli slomiti otpor žilavih gostiju

HRVATSKA - SLOVAČKA 1:1 (1:1)
Strijelci: 0:1 Duriš (30'), 1:1 Rakitić (32')

Hrvatska: Kelava, Vida, Lovren, Barbarić, Vrsaljko, Badelj, Jajalo, Rakitić, Perišić, Oremuš (od 46. Kreilach), Kalinić (od 23. Kramarić)
Slovačka: Dubravka, Čikoš, Janošik, Baran, Cseh, Prochazka, Weiss (od 90. Štepanovsky), Kiss, Sylvestr, Grendel (od 69. Šulek), Duriš (od 84. Lačny)

Nakon dužeg vremena izbornik mlade vrste Dražen Ladić je na raspolaganju imao najbolje igrače. Tako je protiv Slovačke mogao računati na Rakitića, Perišića, Kalinića, Lovrena i druge mlade zvijezde.

U šestoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2011. godine koje će se održati u Danskoj mlada hrvatska reprezentacija kao vodeća u skupini dočekala je drugoplasiranu Slovačku u Varaždinu. U dosta čvrstoj i ne baš lepršavoj igri Hrvatska je sa Slovačkom odigrala neriješeno 1:1.

Prvo poluvrijeme nije obilovalo nekim posebnim akcijama, no ipak su postignuta dva pogotka, od čega po jedan u svakoj mreži. Nakon uvodnih minuta kada se praktički ništa nije događalo izabranici Dražena Ladića postajali su sve opasniji za Slovake nizajući prilike, no Rakitić i društvo nisu mogli probiti čvrstu obranu gostiju.

U jeku najvećeg pritiska Hrvatske Slovaci su došli u vodstvo preko Duriša u 30. minuti. Akciju je pokrenuo Sylvestr koji je probio našu obranu i uspio nekako dobaciti do Duriša kojem nije bilo teško s nekoliko metara pogoditi praznu mrežu. No veselje Slovaka je trajalo tek dvije minute, kada je sve u svoje ruke preuzeo Ivan Rakitić te je sa nekih 25 metara neobranjivo pogodio za izjednačenje. Do kraja prvog dijela naši su još kreirali nekoliko poluprilika, no na odmor se otišlo s rezultatom 1:1.

Nastavak je donio novi pritisak hrvatskih nogometaša koji su nekoliko puta opasno zaprijetili golmanu Dubravki, no nikako nisu uspjeli probiti njegovu mrežu, čak ni Rakitić koji je u 82. minuti s nekoliko metara loše pucao, a golman Slovačke uhvatio loptu na gol crti. S druge strane, i gosti su imali jednu veliku priliku, i to u 62. minuti kada se Sylvest sam našao oči u oči s golmanom Kelavom, koji je krajnjim naporom spasio svoju mrežu.

Na kraju se rezultat s kraja prvog poluvremena nije promijenio te su Ladićevi izabranici propustili priliku da se jednom nogom približe Europskom prvenstvu, no daleko od toga da su šanse izgubljene.