PAKAO NA ULICAMA

Završnice liga obilježili veliki neredi

17.05.2010 u 12:36

Bionic
Reading

Proslava naslova Barcelone u srcu Katalonije pretvorila se u festival nasilja i nereda, s većim brojem uhićenih i ozlijeđenih. Slično je bilo i u Istanbulu gdje su navijači Fenerbahčea loše primili činjenicu da je njihov klub završio prvenstvo iza Bursaspora

Više od 40 tisuća navijača odlučilo je na ulicama glavnog grada Katalonije proslaviti drugu uzastopnu titulu španjolskog prvaka. No nekima od njih nije bilo do slavlja nego do izazivanja nerada. Huligani su počeli paliti javnu imovinu, razbijati izloge, klupe, kante za smeće, uličnu rasvjetu te su napali policiju kamenjem, letvama i bocama. Čuvari reda u Barceloni su brzo reagirali, a nakon sukoba uhićena su 104 navijača, dok je ozlijeđeno ukupno 119 ljudi, od toga 32 policajca. Nije to prvi put da su se titule katalonskog kluba slavile na takav način. Neredi su zabilježeni i prošle godine kada se na ulicama Barcelone slavio naslov španjolskog, a zatim i europskog prvaka.

Ništa bolje nije bilo ni u Istanbulu u Turskoj, a tamo su neredi počeli već na stadionu. Sve je zakuhao spiker na utakmici. On je na kraju utakmice Fenerbahče - Trabzonspor objavio krivi rezultat susreta Bursaspor – Bešiktaš. Rekao je da su Bursaspor i Bešiktaš remizirali 2:2 (utakmica je završila 2:1) i da je zbog tog rezultata Fenerbahče postao prvakom Turske, no nakon nekoliko minuta ispravio se, što navijači nisu dobro primili te su počeli divljati i trgati stolice, a policija je morala smirivati situaciju vodenim topovima. Neredi su se nastavili i na ulicama grada, a izvještaji stranih medija govore o velikom broju uhićenih i ozlijeđenih, ali ne iznose i preciznu brojku.