REAL OSTAO KRATAK

Barceloni 20. naslov španjolskih prvaka

16.05.2010 u 20:34

Bionic
Reading

Kolo prije kraja nogometaši Barcelone imali su sve u svojim rukama i nisu propustili osigurati drugi uzastopni naslov najbolje momčadi Španjolske. Pobjeda od 4:0 protiv Valladolida bila im je i više nego dovoljna, budući da je konkurent Real 'zapeo' u Malagi gdje je remizirao (1:1) s istoimenim domaćinom

Barceloni je dovoljno bilo svladati Valladolid koji nije došao nimalo opušten zbog brige oko ispadanja. Kako je Pedro 'namještenim' autogolom za 1:0 i mirnom realizacijom za povećanje vodstva već nakon pola sata razriješio dvojbe, tako navijači katalonskog diva nisu ni morali osluškivati vijesti iz Malage gdje je Real vrebao svoju priliku.

Oproštaj od sezone Barceloni je u drugom poluvremenu dodatno uljepšao Leo Messi s dva pogotka, ukupno 34 u prvenstvu. Genijalni Argentinac time je samo potvrdio naslov nositelja zlatne europske kopačke za ovu sezonu.

Real se u Malagi nakon osam minuta igre našao u zaostatku kada je Portugalac Duda pogodio mrežu Casillasa, no u trećoj minuti nastavka Van der Vaart je izjednačio i najavio preokret. Ipak, Real do kraja nije našao snage za potpuni preokret i time se na tužan način oprostio od vrlo dobre sezone koju neće pamtiti po trofejima.

Real iz ove sezone je tako postao jedna od najuspješnijih momčadi svih vremena koja je izgubila trofej. Od posljednjih 19 susreta u Primeri, slavili su čak u 18, a ukupno su izgubili tek 16 bodova. Nije im pomoglo ni više od 100 postignutih golova, Barcelona je naslov osvojila kroz pobjede u međusobnim dvobojima.

Drugi gol je praktički otklonio dvojbe