SURADNJA IZ SNOVA

Drogba 'ukorio' stativu pa pogodio za kup

15.05.2010 u 18:00

Bionic
Reading

Završni dvoboj engleske nogometne sezone na Wembleyju su odigrali Chelsea i Portsmouth. Uz puno muke, prvak Chelsea je svladao Portsmouth i uzeo FA kup

U 129. finalu najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu Chelsea je osvojio svoj šesti naslov, drugi uzastopno i treći u posljednje četiri godine. Jedini pogodak na susretu zabio je Drogba iz savršeno izvedenog slobodnog udarca u 58. minuti, a na dvoboju je moglo biti viđeno i desetak golova.

Kao da je netko proširio vratnice na Wembleyju. U prvom poluvremenu Chelsea ih je pogodio čak pet, a kada je drugi put to učinio, Didier Drogba je došao do stative i počeo se 'raspravljati' s njom. Osim sreće, Portsmouth je imao i briljantno raspoloženog vratara Jamesa. Čovjek je zaslužio čistu desetku, teško bi bilo nabrojati sve velike obrane koje je nanizao.

Svoj dan imao je i Petr Cech koji je refleksno spasio jedan šut s tri metra, a u 55. minuti obranio je i penal. Kada nisu pogodili s kreča, Portsmouth je kažnjen, Drogba je pogodio od stative, s kojom je u međuvremenu sklopio pakt o prijateljstvu.

U završnim minutama Terry je spasio jedan zicer kada je Dindane čekao sam na drugoj stativi, a Chelsea, točnije Lampard, propustio je najveću priliku za potvrdu novog naslova. Bio je to drugi promašeni penal na utakmici.

Portsmouthu tako, nakon ispadanja iz lige i zabrani izlaska u Europu od strane FA-a, nije ostala ni utješna nagrada u sezoni. Neki od igrača Avrama Granta nakon utakmice su i zaplakali, ali činjenica je da je Chelsea bio bolji i da sasvim zasluženo nosi dvostruku krunu ove sezone.

Golčina za duplu krunu