ZLATNI URUGVAJAC

Forlan Atleticu donio europski naslov

12.05.2010 u 23:19

Bionic
Reading

U očekivano tvrdom i neizvjesnom finalu Europske lige Atletico Madrid je nakon produžetaka slomio otpor Fulhama i osvojio drugi europski naslov u povijesti

Atletico je slavio rezultatom 2:1, a oba pogotka djelo su urugvajskog predatora Diega Forlana koji je susret odlučio u 116. minuti utakmice.

Prvi gol Forlana

Španjolci su nešto bolje počeli, ali Fulham je organiziranom obranom držao susret u egalu. Ipak, povremeno bi Reyes pobjegao ili bi Aguero prodao loptu u prazan prostor, čime su stvarali paniku u engleskim redovima. Atletico je ipak individualno jača momčad.

U 12. minuti Forlan je pogodio stativu, a 20 minuta kasnije naciljao je i mrežu. U oba slučaja dodavao je Aguero, u oba slučaja Englezi su bili nemoćni. Ipak, nisu se predavali. Samo pet minuta kasnije iskoristili su uspavanost u španjolskim redovima i Davies je jednu dugu akciju razornim volejem pretvorio u izjednačenje.

U drugom poluvremenu kvaliteta igre je pala i logična posljedica bilo je dodatnih 30 minuta. Činilo se da će Englezi dovesti dvoboj do priželjkivanih penala, no ponovno je proradila ubojita napadačka osovina Madriđana i novo dodavanje Aguera u trijumfalni pogodak rutinski je pretvorio Forlan.

Urugvajac je zlatna kopačka Europe za prošlu sezonu, a s ova dva gola zauvijek se zlatnim slovima upisao u povijest Atletica. Inače, bio im je to peti europski finale u povijesti, a večeras su u Hamburgu osvojili drugi naslov. Fulham još čeka svoju prvu veliku 'kantu', pitanje je kada će dobiti ovakvu priliku.