EURO 2012.

UEFA još vjeruje Ukrajini, ali ima rezervni plan

10.05.2010 u 12:03

Bionic
Reading

UEFA još uvijek vjeruje da će Ukrajina biti spremna da suorganizira Euro 2012., ali turnir će se, ako bude trebalo, održati samo u Poljskoj, izjavio je predsjednik UEFA-e Michel Platini

Platini je izjavio da bi opcija mogla biti i održavanje europskog nogometnog prvenstva u samo šest gradova domaćina u Poljskoj.

Moglo bi se dogoditi i da izvršno tijelo UEFA-e pita Njemačku i Mađarsku jesu li spremne da pomognu s još dva grada domaćina.

'Ali želim naglasiti da još ne razmišljamo o tome. Vjerujemo da će Ukrajina obaviti sve potrebne radove na vrijeme i da će se Euro 2012. održati kako je planirano', dodao je.

UEFA treba na kraju mjeseca odlučiti može li se europsko prvenstvo igrati kako je planirano u Ukrajini kojoj je kazano da mora imati spreman stadion u Kijevu ili će izgubiti domaćinstvo.

Platini je rekao da ge je ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič uvjerio da će stadion biti gotovo na vrijeme.

UEFA nikada nije razmišljala o Njemačkoj kao alternativi i 'nemamo plan B'. Ali to ne znači da UEFA ne može reagirati, dodao je Platini.

'Ako se nastave logistički problemi u Ukrajini, tada ćemo naći drugi način. Izvršni odbor će se sastati i donijeti odluku', rekao je bivši francuski reprezentativac.