U BORBI ZA NASLOV

Marseille slavi nakon 18 godina, Real i dalje prijeti

06.05.2010 u 09:33

Bionic
Reading

U srijedu su ligaške utakmice igrali klubovi iz Francuske i Španjolske, a potvrdu naslova dobili su igrači Olympiquea iz Marseillea, koji su svladali Rennes 3:1 te dva kola prije kraja imaju osam bodova prednosti pred svojim suparnicima

Nakon što je prošlog vikenda Njemačka dobila novog prvaka, minhenski Bayern, jučer se tim uspjehom u Francuskoj može podičiti Olympique iz Marseillea. Redovno kolo jučer su igrali i španjolski klubovi, ali baš kao i u engleskom i talijanskom prvenstvu, o pitanju pobjednika još će se odlučivati.

Olympique iz Marseillea je na svom Velodromeu svladao Rennes 3:1 te tako, nakon 1992. godine, napokon osvojio naslov prvaka. Doduše, klubu s Azurne obale posao je olakšao izravni konkurent Auxerre koji je poražen na Gerlandu od Lyona, no velik je to uspjeh Marseillea, a posebno trenera Didiera Deschampsa, kojeg su potjerali iz Juventusa nakon što ga je vratio u Serie A. Deschamps je, naime, osvojio državni naslov i kao igrač, a 1993. sudjelovao je i u osvajanju naslova u prvom izdanju u Ligi prvaka.

Marseille je velik dio sezone bio u sjeni Bordeauxa i Lyona, no od siječnja, kada je bio sedmi, u velikoj je seriji - 13 pobjeda i tri remija. Doduše, na ruku su mu išli i rezultati suparnika. Sada će napokon moći uživati u naslovu, a pravo slavlje uslijedit će u subotu 15. svibnja, kada na Velodrome dolazi Grenoble.

U srijedu se igralo i u španjolskoj ligi, a mrtva utrka između Barcelone i Reala se nastavlja, jer katalonski klub ima samo bod prednosti. Barca je još u utorak upisala tri boda, dok se Real za pobjedu pobrinuo protiv Mallorce. Junak 'kraljevskog kluba' bio je Portugalac Ronaldo, strijelac tri gola, i to nakon vodstva domaćina. Do kraja prvenstva preostala su još dva kola, a u sljedećem Barca gostuje kod Seville, dok Real dočekuje Athletic iz Bilbaa. U posljednjem kolu, u nedjelju 16. svibnja, Barca dočekuje Valladolid, dok Real gostuje kod Malage.