PREMIERSHIP

Korak do naslova: Chelsea dobio na Anfieldu

02.05.2010 u 16:37

Bionic
Reading

Liverpool je bio loš, toliko da se igrači Carla Ancelottija nisu trebali ni previše truditi da izbore pobjedu. Konačnih 2:0 za Chelsea je približilo naslovu toliko da već mogu početi slaviti. Wighan neće biti problem

Chelsea je na Anfield stigao samo s jednom željom: pobijediti; remi ili poraz nisu dolazili u obzir. Jednostavno, ukoliko je Carlo Ancelotti htio i kolo prije kraja zadržati vodeću poziciju na ljestvici Premiershipa, tada je Livepool na svom travnjaku morao 'pasti'. I pao je!

'Redsi' nemaju dobru sezonu, pogubili su brdo utakmica u prvenstvu, Europa im je 'pobjegla' zbog jednog jedinog gola primljenog u produžetku protiv Atletico Madrida, a konačni udarac doživjeli su pred svojim navijačima. Posljednju utakmicu sezone na Anfiledu su poraženi. Što je najgore, njihov predsjednik je imao razloga za slavlje. Čovjek, naime, navija za - Chelsea!

Pogoci Drogbe nakon nevjerojatnog propusta Stevena Gerrarda i Lamparda nakon što mu je statična obrana dopustila za ukliže i zabije s dva metra, 'bluesima' su osigurali tjedan dana mira. Više ih ne zanima koliko ima bodova Manchester United, ne zanima ih ni itko drugi, samo Wigan idućeg vikenda. A ta slabašna momčad ne bi na Stamford Bridgeu učiniti 'kvar'. Ancelotti će, ako treba, odigrati i klasični talijanski bunker nakon što njegovi igrači zabiju za 1:0. Ništa neće prepustiti slučaju.

A onda kreće slavlje. Roman Abramovič je previše uložio da bi njegova igračka samo tako propuštala naslove prvaka i on će itekako znati nagraditi svoje nogometaše kada za sedam dana podignu pokal namijenjen najboljima u Engleskoj.