INTER SE VRATIO

Barca razbila zube na Mourinhovom betonu

28.04.2010 u 22:35

Bionic
Reading

Nakon 38 godina Inter se plasirao u finale Lige prvaka. Momčad Josea Mourinha veći dio dvoboja je gotovo iritantnom lakoćom amortizirala ljepotu Barcelonine igre i sasvim zasluženo će se boriti za naslov s Bayernom

Gol koji je Barceloni donio lažnu nadu

Barcelona je instantno zavladala svojim širokim travnjakom, ali Interov blok bio je sjajan, gotovo savršen. Činilo se da će se situacija okrenuti kada je sudac u 28. minuti vrlo strogo dosudio isključenje Interovom osiguraču Motti, ali deset Mourinhovih ratnika nastavilo je ostvarivati zacrtani cilj.

Messi je jednom sjajno gađao i dodao za jedan zicer Krkića. Xavi je 108 puta točno dodao loptu i pretrčao gotovo 12 kilometara, a stoper Pique šest minuta prije kraja je u maniri rasnog strijelca fintom izbacio čuvara i vratara i zabio gol nade.

Barca je napravila puno, ali ostavila je dojam nedorečenog kolektiva i Mourinhovi ratnici, koji su se držali do zadnje sekunde, izveli su teško predvidiv pothvat.

Suđenje neće ući u anale niti kao loše niti kao očajno, ali Frank de Bleekere idućih dana će primati napade s obje strane. U Interu imaju pravo biti nezadovoljni zbog prelakog isključenja Motte, dok će Barcelona dugo pamtiti poništeni gol Krkića u nadoknadi koji bi im osigurao madridsko finale. Gol je poništen zbog igranja rukom, što je u najmanju ruku dvojbeno.

Finalisti, pred kojima je burna noć, tijekom utakmice upisali su samo jedan pokušaj udarca. Chivu je pucao s centra i lopta je jedva došla do gol auta. To za deset dana nitko neće pamtiti, talijanski klub, za koji nije nastupio nijedan Talijan, igrat će za svoj treći naslov u povijesti.