EUROPSKA LIGA

Atleticu minimalno slavlje, bez golova u Hamburgu

22.04.2010 u 22:57

Bionic
Reading

U četvrtak su odigrane prve utakmice polufinala Europske lige. Strijelci na dvije utakmice nisu imali svoj dan, pa je tako jedini gol pao u Madridu gdje je domaći Atletico golom Forlana pobijedio Liverpool 1:0, dok je HSV na svom stadionu remizirao s Fulhamom 0:0

HSV – Fulham 0:0

HSV: Rost – Demel (od 82. Rincon), Boateng, Mathijsen, Aogo – Ze Roberto, Jarolim, Pitroipa – Guerrero (od 72. Petrić), Van Nistelrooij
Fulham: Schwarzer – Konchesky, Hangeland, Hughes, Baird – Davies, Murphy, Etuhu, Duff – Gera, Zamora (od 52. Dempsey)

Najveće iznenađenje Europske lige Fulham, nastavio je s odličnim igrama u ovom natjecanju. Na gostovanju kod Petrićeva HSV-a igrači londonskog kluba uspjeli su izvući remi odigravši 0:0, tako da će uzvrat u Londonu biti itekako zanimljiv. Fulham se od početka utakmice postavio obrambeno sa željom da ne primi pogodak, a proba nešto ušićariti preko protunapada. S druge strane domaćini su teško uspijevali pronaći rupe u obrambenoj liniji gostiju.

HSV je počeo igrati tek zadnjih 20-ak minuta utakmice kada je shvatio da ne može 'šetnjom' postići gol. Od 70. minuta domaćini su opsjedali gol Schwarzera koji se na kraju prometnuo u prvog igrača utakmice, jer upravo zahvaljujući njemu Fulham nije primio pogodak. Hrvatski reprezentativac Mladen Petrić ušao je u igru u 72. minuti umjesto Guerrera, no ni on nije mogao pomoći svom sastavu da dođe do pogotka mada je dva puta opasno zaprijetio golmanu Schwarzeru.

Atletico Madrid – Liverpool 1:0 (1:0)
Strijelac: 1:0 Forlan (9')

Atletico Madrid: De Gea – Ujfaluši, Perea, Paulo Assuncao, Alvaro Dominguez, Antonio Lopez – Reyes (od 90. Camacho), Raul Garcia, Simao – Jurado, Forlan (od 85. Salvio)
Liverpool: Reina – Agger, Kyrgiakos, Carragher, Johnson – Kuyt, Lucas, Mascherano, Benayoun (od 84. El Zhar) – Gerrard - Ngog (od 64. Babel)

Je li zbog važnosti utakmice ili jednostavno četvrtak nije bio dan za napadače, ali ni u Madridu se nije dogodio festival golova, mada je utakmica započela vrlo optimistično. Naime, iz prve prave prilike na utakmici Atletico je došao u vodstvo. Igrala se deveta minuta kada je Forlan primio loptu u šesnaestercu i u drugom pokušaju matirao golmana Reinu.

Nakon tog pogotka, domaćini su zaredali još nekoliko dobrih prilika, no do odmora nije bilo promjene rezultata. I u nastavku su domaćini bili daleko dominantnija momčad na terenu te su prijetili prvenstveno preko Ujfalušija i Forlana, ali do kraja utakmice nisu uspjeli postići još koji pogodak. Očito da je na igračima Liverpoola dug put autobusom do Madrida ostavio traga, jer u Madridu nisu odigrali nezaboravnu utakmicu, a dovoljno je istaknuti kako 'redsi' nisu uputili kroz cijelu utakmicu ni jedan udarac u okvir gola.