DEL PIERO NAJBOLJI TALIJAN

Ibrahimović najbolji igrač Serie A

20.01.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Napadač švedske nogometne reprezentacije i Intera, Zlatan Ibrahimović, te njegov kolega iz Juventusa Alessandro Del Piero obilježili su svečanost dodjeljivanja talijanskih nogometnih Oscara, koju već tradicionalno organizira Udruženje talijanskih nogometaša (AIC)

Obojica su dobila po tri nagrade. Ibrahimović za najboljeg nogometaša Serie A u prošloj godini, za najboljeg stranog igrača, te za najbolji gol. Švedski reprezentativac je tako po drugi put proglašen najboljim igračem talijanskog prvenstva nakon 2005. godine. Del Piero se okitio nagradama za najboljeg talijanskog igrača u proteklih 12 mjeseci, za najviše postignutih pogodaka (28), te za najpopularnijeg igrača.

Za najboljeg trenera proglašen je Cesare Prandelli iz Fiorentine, jedinica Juventusa Gianluigi Buffon je izabran za najboljeg vratara, a njegov suigrač Giorgio Chiellini je proglašen najboljim braničem Serie A za 2008. godinu. Najboljim mladim igračem je proglašen branič Napolia Slovak Marek Hamšik, a za najboljeg suca izabran je Roberto Rosetti.