LIGA PRVAKA

Robbenova 'bomba' za bavarsko slavlje

21.04.2010 u 22:38

Bionic
Reading

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka u Münchenu Bayern je sa 1:0 svladao Lyon. Jedini pogodak u 69. minuti postigao je Robben, te je tako svojoj momčadi osigurao prednost prije uzvrata na Gerlandu

Sasvim zasluženo je Bayern stigao do trijumfa u prvoj utakmici svog 13. polufinala u najjačem nogometnom natjecanju. Lyon se je došao braniti, ali nije uspio u svome naumu. Francuzi su nakon pet utakmica bez poraza u Njemačkoj (četiri pobjede) potpisali predaju.

Pogodak Robbena

Bayern je odmah želio pokazati tko je gazda. Domaćin je nizao priliku za prilikom i na terenu je postojala samo jedna momčad. Da su Van Buyten, Müller i Ribery bili prisebniji, Lyon je već u prvih 15 minuta mogao biti razbijen. I hrvatski reprezentativac Olić našao se je u odličnoj situaciji (20. minuta), ali je njegov udarac s osam metara iskosa otišao preko gola. Gosti su pokazali jako malo i tek su u 30. minuti preko Edersona uplašili tribine minhenskog stadiona. No, situacija se je uskoro promijenila. Ribery je u 37. minuti pocrvenio zbog preoštrog starta na Lisandru Lopezu i francuska momčad brojčano nadmoćnija je do kraja poluvremena uspostavila ravnotežu.

U nastavak susreta Bayern je ušao bez Olića kojeg je zamijenio veznjak Timoščuk, no zato je golmanu Llorisu prijetio drugi Hrvat u redovima bundesligaša. Pranjić je u 48. minuti opalio s ruba šesnaesterca, ali je francuski vratar bio na mjestu. Nije se vidjelo da je Bayern imao igrača manje, a u 54. minuti i Lyon je ostao s desetoricom. Defanzivni veznjak Toulalan je u nekoliko minuta zaradio dva žuta kartona. Van Gaal je u 63. minuti povukao iz igre Pranjića iz veznog reda te ubacio napadača Gomeza. Samo šest minuta kasnije ofenziva se isplatila, Robben je opalio sa 22-23 metra, lopta je okrznula po glavi suigrača Müllera, sasvim dovoljno da prevari Llorisa. Bayern je do kraja kontrolirao susret i samo zahvaljujući nepreciznosti njegovih igrača te odličnom gostujućem vrataru Llorisu, Francuzi se doma vraćaju s minimalnim porazom 1:0.

Uzvratna utakmica na rasporedu je 27. travnja.

BAYERN - LYON 1:0

München. Stadion Allianz Arena; Sudac: Roberto Rosetti (Italija);

Strijelac: 1:0 Robben (69)

BAYERN: Butt - Lahm, Van Buyten, Demichelis, Contento - Robben (od 85. Altintop), Schweinsteiger, Pranjić (od 62. Gomez), Ribery - Mueller, Olić (od 46. Timoščuk)

LYON: Lloris - Reveillere, Cris, Toulalan, Cissokho - Gonalons, Kallstrom - Ederson (od 70. Bastos), Pjanić (od 55. Makoun), Delgado (od 79. Govou) - Lisandro Lopez.