NEREDI NAKON DERBIJA

Navijači Sarajeva divljali na stadionu

21.04.2010 u 20:01

Bionic
Reading

Derbi 24. kola bosanskohercegovačke nogometne lige između Sarajeva i Širokog Brijega završio je neodlučeno 1:1, no nakon utakmice došlo je do nereda kad su navijači Sarajeva uletjeli na teren i počeli uništavati stadion

Nezadovoljni što je utakmica završila rezultatom 1:1, navijači Sarajeva probili su se na teren, a spas su bijegom u svlačionice potražili  nogometaši i domaće i gostujuće momčadi, koju u glavni grad BiH zbog velikog sigurnosnog rizika nisu pratili navijači Širokog.

Navijači Sarajeva su potom počeli lomiti stolice i drugu opremu na stadionu, u čemu su ih zaštitari pokušavali spriječiti, no neuspješno.

Policijsko osiguranje je na stadionu Koševo bilo malobrojno jer je najveći broj policajaca osiguravao zgrade federalne vlade gdje su se u tijeku dana sukobili s članovima udruga koje okupljaju razvojačene branitelje i članove njihovih obitelji.

Policijsko pojačanje stiglo je tek naknadno i potom se sukobilo s navijačima Sarajeva koji su divljanje nastavili i nakon izlaska sa stadiona.

Po dostupnim podacima, u tim je sukobima ozlijeđeno više navijača, ali i policajaca, no policija je uspjela uspostaviti nadzor nad navijačkom masom.