INTER DOMAĆIN BARCELONI

Messi ili autobus - čiji je utjecaj jači?

20.04.2010 u 09:30

Bionic
Reading

Večeras od 20.45, na stadionu Giuseppe Meazza igra se prva utakmica polufinala Lige prvaka. Naravno, suparnici su Inter i Barcelona, a sve će oči biti uprte u Barcinog čarobnjaka Lionela Messija

Nogometna Liga prvaka stigla je do polufinala, a večeras će u 20 sati i 45 minuta u Milanu igrati Inter i Barcelona. Bit će to već treći međusobni ogled ove sezone, jer isti su suparnici igrali u skupini F. U Milanu je 16. rujna bilo 0:0. Barcelona je u toj utakmici bila dominantnija momčad; imala je loptu 67 posto vremena u svom posjedu, a za razliku od domaćina, 11 puta prijetila (Inter 'tek' osam puta) suparničkom vrataru.

Uzvrat je bio još uvjerljiviji, jer Bracelona je na Nou Campu pobijedila Inter sa 2:0 i na taj način dokazala da je u ovom trenutku i atraktivnija i kompletnija momčad. No s obzirom na to da je Barca na prvu utakmicu putovala busom te se tijekom nedjelje i ponedjeljka vozila 12 sati, ali i da Inter vodi izvrsni Portugalac Jose Mourinho, pitanje je hoće li u Guardiolinom sastavu ostati svježine za večerašnji ogled i snage za razbijanje Mouruinhova bedema pred Juliom Cesarom.

Prema najavama, prvenstveno iz redova aktualnog prvaka Europe, o umoru i traženju alibija ni ne pomišljaju, što znači da ćemo večeras na Giuseppe Meazzi moći uživati u nogometu. Naravno, ako Lionel Messi bude na nivou kao proteklih tjedana kada je rušio i Arsenal i madridski Real.

'U utorak nam stiže bog nogometa, Messi je fantastičan. No i mi smo izvrsna momčad, sastavljena od vrhunskih nogometaša, pa ne vidim razloga atmosferi fatalizma koja se osjeća u Milanu', rekao je interovac Samuel Eto'o, Kamerunac koji je par sezona bio ljubimac i Barceloninih navijača.

S druge strane će biti Zlatan Ibrahimović, Šveđanin koji je nosio dres Intera a sada je, baš kao i Eto'o, na suprotnoj strani. Prije sedam mjeseci osjetio je revolt Interovih navijača, ali to ga ne dira previše.

'Više sam nego spreman, ne osjećam nikakav ni strah, a još manje nedostatak forme.'

Da se ova utakmica kojim slučajem igrala prošloga tjedna, staviti novac na Barcelonu bio bi još sigurniji dobitak, jer je Barca živjela na krilima pobjede nad Realom, a Inter bio u šoku nakon prepuštanja vrha Romi. Ovaj vikend pak narušio je atmosferu kod gostiju, koji su u gradskom okršaju s Espanyolom ostali bez tri boda te dopustili Realu da im opet zaprijeti. Inter je pak još u petak pobijedio veliki Juventus i ostao u igri za dva velika trofeja - u Serie A i Ligi prvaka.

Naravno, večeras je, bez obzira na moguća sva tri znaka, tek prvo poluvrijeme ovog velikog ogleda, koje su mnogi nazvali finalom prije finala. Uzvrat je u Barceloni 28. travnja.