INTER OPET NA VRHU

Maicon i Eto'o sredili Juventus

16.04.2010 u 22:45

Bionic
Reading

Pogocima brazilskog majstora Maicona i kamerunskog internacionalca Eto'oa milanski Inter nadvisio je Juventus na svom travnjaku i ponovno preuzeo vrh Serie A. Roma svoju utakmicu 34. kola igra u nedjelju protiv Lazija

Inter je u petak odradio svoju utakmicu 34. kola Serie A i u derbiju koji mnogi nazivaju najvećim talijanskim nogometnim spektaklom nadvisio Juventus sa 2:0. S obzirom na to da je Jose Mourinho sa svojim nogometašima u proteklih par mjeseci ispustio mnogo bodova i prepustio Romi vrh prvenstvene ljestvice, bilo je jasno da će protiv 'zebri' morati igrati 'pod moraš'. Pobjeda je bila jedina opcija za Inter.

INTER - JUVENTUS 2:0 (0:0)
Stijelci: 1:0 Macon (75), 2:0 Eto'o (90+2)

Inter: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Walter Samuel, Zanetti, Motta (od 46. Stanković), Cambiasso, Pandev (od 55. Balotelli), Sneijder (od 89. Muntari), Eto'o, Milito
Juventus: Buffon, Zebina, Cannavaro, Chiellini, Grosso, Melo, Sissoko, Marchisio (od 77. Salihamidžić), Diego, Del Piero (od 43. Poulsen), Iaquinta (od 73. Amauri)

Cijela utakmica bila je vrlo nervozna, s puno prekršaja i naguravanje bez lopte, a upravo zbog toga Mohamed Lamine Sissoko je u 37. minuti dobio drugi žuti karton i ostavio svoju momčad da se spašava bunkerom. Inače, Juventus je bolje krenuo u susret, u prvih nekoliko minuta dominirao, no već u 10. minuti Inter je uspostavio ravnotežu i krenuo u organizirane juriše prema golu Gigija Buffona.

U prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, a vodstvo domaćinima donio je sredinom drugog dijela Maicon fenomenalnim pogotkom. Brazilac je dobio loptu od Wesleyja Sneijdera koji je izveo 'slobodnjak', tzv. 'skraćeni korner', ubačena lopta u kazneni prostor gostiju odbijena je do Maicona koji se tehniciranjem oslobodio Amaurija i bez spuštanja lopte na travu opalio prema Buffonu. Talijanski golman ispružio se koliko god je mogao, no lopta se ipak zakoprcala u mreži.

I nakon postignutog gola, Inter je bio bolja i uvjerljivija momčad, a potvrdu vrijedne pobjede pogotkom je u posljednjoj minuti susreta donio Samuel Eto'o nakon lijepe asistencije Marija Balotellija.