USPJEŠNI SIROMAH

Portsmouth moli FA: Pustite nas u Europu

12.04.2010 u 19:49

Bionic
Reading

Finalist ovogodišnjeg engleskog FA Kupa Portsmouth zatražio je od Engleskog nogometnog saveza (FA) posebnu dozvolu za natjecanje u eupskim kupovima sljedeće sezone

Finalist ovogodišnjeg engleskog FA Kupa Portsmouth zatražio je od Engleskog nogometnog saveza (FA) posebnu dozvolu za natjecanje u eupskim kupovima sljedeće sezone.

Portsmouth je početkom ove godine proglasio stečaj zbog čega mu je oduzeto devet bodova i već je četiri kola prije kraja prvenstva izgubio status prvoligaša, te nije smio zatražiti licencu za nastup u europskim natjecanjima za sljedeću sezonu do zadnjeg roka koji je istekao na kraju prošlog mjeseca.

No, nedjeljnom pobjedom protiv Tottenhama na Wembleyu Portsmouth je izborio finale Kupa, a kako će mu protivnik u tom finalu biti Chelsea, koji je već osigurao nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, Portsmouth je rezultatom na travnjaku stekao pravo nastupa u Europskoj ligi. Ipak, o tome hoće li klub s juga Engleske smjeti igrati u Europi sljedeće sezone odlučivat će FA koji će razmotriti Portsmouthov zahtjev.

'Izgledi da se naš zahtjev prihvati su mali, ali bez obzira na sve mi ćemo pokušati,' kazao je stečajni upravitelj Portsmoutha Andrew Andronikou.

Također, Andronikou je kazao kako će od francuskog prvoligaša Lensa tražiti dozvolu za nastup napadača Arune Dindanea u finalu bez da plati dodatnu odštetu. Naime, prema ugovoru Portsmouth bi Lensu trebao platiti dodatna četiri milijuna funti ukoliko Dindane ostvari najmanje 22 nastupa u sezoni, a Dindane je dosada 21 put nastupio za mornare.

'"Siguran sam da će uvidjeti kako je kompromis u interesu svih, a ponajprije samoga igrača,' dodao je Andronikou.

Dug Portsmoutha iznosi 70-ak milijuna funti, te je klub po završetku sezone najavio rasprodaju igrača kako bi se riješio tog duga.