BUNDESLIGA

Rakitić strijelac u porazu Schalkea

10.04.2010 u 17:44

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić postigao je gol za svoj Schalke, koji je poražen s 4:2 na gostovanju kod Hannovera

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić postigao je zgoditak za svoj Schalke, koji je poražen s 4:2 na gostovanju kod Hannovera.

Rakitić je iz jedanaesterca postigao zgoditak za 2:2 u 53. minuti, Schalke je time nadoknadio zaostatak od 0:2 iz poluvremena, ali je donedavno vodeći klub Bundeslige u završnici primio još dva zgoditka i izgubio utakmicu, te najvjerojatnije i utrku za prvaka.

Koeln našeg trenera Zvonimira Solde je ponovno bio uspješan u gostim svladavši s 2:0 Hoffenheim, za koji je cijelu utakmicu odigrao Josip Šimunić. Werder je s glatkih 4:0 kod kuće pobijedio Freiburg, a za goste je od 71. minute ušao Ivica Banović.

Stuttgart je pogotkom Cacaua u 73. minuti pobijedio u Berlinu Herthu, te je tako klub iz glavnog grada gotovo sigurno na putu ka ispadanju.

U derbiju 30. kola Bayer i Bayern su u Leverkusenu igrali 1:1, pa je Bayern povećao vodstvo na ljestvici. Gost je poveo golom Robbena iz kaznenog udarca u 51. minuti, a za domaćina je izjednačio Vidal u 59. minuti. Ivica Olić je igrao do 57. minute, a Danijel Pranjić je ušao u igru u 83. minuti kod Bayerna, kod kojeg se osjetio umor s obzirom da su igrali i sedmu utakmicu u samo tri tjedna.

Bayern sada ima dva boda više od Schalkea i šest od Bayera.