JUNAK HAMBURGA

Petrić: Zabio sam kao moj idol Van Basten

09.04.2010 u 19:18

Bionic
Reading

Mladen Petrić obilježio je večer uzvrata četvrtfinalnih utakmica Lige UEFA. O njegovim škaricama, kojima je svladao vratara Standarda, pričat će se još danima

Hamburg slavi Mladena Patrića. Naš je reprezentativac u dvije utakmice protiv Standarda iz Liegea zabio tri gola, a posebno je dojmljiv bio njegov drugi u uzvratnoj utakmici, kada je škaricama matirao protivničkog vratara.

'To mi je najljepši gol u karijeri. Bilo je mnogo lijepih, ali ovaj je poseban, najljepši, a bio je i iz najteže pozicije', rekao je Petrić  za Večernji list te se prisjetio kako je do gola došlo:

'Aogo je ubacio i nisam imao drugu mogućnost nego opaliti loptu škaricama. Pokušao sam i odmah sam nakon udarca, po zvuku, znao da će biti dobro! Uvijek po zvuku udarca znate hoće li biti dobro.'

S obzirom na godine, Petrić nije mogao gledati velemajstora Dražana Jerkovića, ali se zato odlično sjeća golova legendarnog nizozemskog napadača Marca van Bastena.

'Kao klinac sam ga obožavao, bio mi je idol! O Van Bastenu sam često razgovarao sa svojim suigračem Van Nistelrooijem, koji mi je poslije utakmice protiv Standarda rekao: 'Eto, vidiš, sad si zabio kao Van Basten', presretan je rekao Petrić novinaru Večernjeg lista.