ZBOGOM BAYERNU

Podolski dogovorio povratak u Köln

19.01.2009 u 10:51

Bionic
Reading

Nezadovoljstvo Lukasa Podolskog statusom u Bayernu naraslo je nakon što je objavljeno da će od nove sezone bavarski klub biti jači za hrvatskog reprezentativca Ivicu Olića. Budući da Podolski ne vidi budućnost u Bayernu, odlučio se na povratak u Köln u kojem je igrao prije dolaska na Allianz Arenu

Dugo se priča kako Lukas Podolski želi napustiti Bayern. U redu zainteresiranih klubova o čijim se imenima mjesecima špekuliralo, 'pobijedio' je Köln. Naime, od sljedeće sezone Podolski će igrati u klubu u kojem je već igrao. Prema pisanju medija, njemački će reprezentativac u sljedeće četiri godine zarađivati po tri milijuna eura, a Bayern će na ime odštete dobiti deset milijuna eura.

'Sve sam dogovorio s Kölnom i od 1. srpnja sam njihov igrač. Drago mi je da sam riješio svoju budućnost te da je sve to iza mene', kazao je kratko Podolski, koji boravak u Bayernu neće pamtiti kao blistavu epizodu u svojoj karijeri.

Iako je doveden kao velika mlada zvijezda, Podolski se nije baš naigrao u bavarskom klubu čiji je član od ljeta 2006. godine. Iako je uredno bio pozivan u njemačku reprezentaciju i u dresu Elfa bilježio zapažene igre, u minhenskom klubu mu nikad nisu previše vjerovali pa mu nisu ni davali prilike.