POZNATI POLUFINALISTI

Olić inicirao Bayernov preokret, prošao i Lyon

07.04.2010 u 22:30

Bionic
Reading

Nakon što su u utorak posao odradili Barcelona i Inter, u srijedu su im se u polufinalu Lige prvaka pridružili Bayern i Lyon. 'Crveni vragovi' su imali vodstvo od 3:0, no za Bavarce je zabio naš Ivica Olić, a taj je pogodak vratio nadu gostima. Na ruku im je išlo i isključenje Rafaela. U francuskom dvoboju, unatoč porazu, dalje je prošao Lyon

Manchester United - Bayern 3:2

1:0 Gibson (4')
2:0 Nani (7')
3:0 Nani (41')
3:1 Olić (42')

3:2 Robben (74')

Nakon prošlotjednog velikog preokreta Bayerna, u kojem je izborio važnu pobjedu 2:1, malo tko je očekivao da će večerašnji uzvrat biti jednako uzbudljiv. Međutim, već do sedme minute gledatelji na Old Traffordu vidjeli su dva gola. I dva velika iznenađenja: sir Alex Ferguson u igru je uveo Waynea Rooneyja, za kojeg se govorilo da će pauzirati (barem) tri tjedna, te Darrena Gibsona. I upravo preko njih stigao je prvi gol, već u četvrtoj minuti.

Tri minute kasnije United je vodio 2:0, a strijelac je bio Nani, koji je petom poentirao na asistenciju Valencije. U tom periodu Manchester United je dominirao travnjakom, dok se bavarska momčad 'držala za konopce'. A onda je u 41. minuti stigao klasični 'knock-out'. Strijelac trećeg gola opet je bio Nani.

Međutim, znali su Englezi da se Nijemci ne predaju, posebno ako u redovima imaju upornog Ivicu Olića, koji je samo minutu nakon šokantnog vodstva 3:0 poentirao pokraj Van der Sara i vratio nadu gostima.

U drugom dijelu potpuno drugačija slika na travnjaku. Bayern je preuzeo igru u svoje ruke, a u tome im je pomoglo i isključenje Rafaela u 50. minuti. Dečko je napravio prekršaj za drugi žuti karton i United je morao posljednjih 40 minuta igrati s igračem manje.

Ubrzo je Ferguson izvadio Rooneyja, a to je značilo da će se igra Uniteda bazirati na kontranapadima. Bayern je sve više pritiskao i preko Arjena Robbena u 74. minuti stigao pred vrata raja. Nizozemac je odlično iskoristio ubačaj Riberyja i volej-udarcem matirao domaćeg vratara za veliki preokret. Tako su se Bavarci uspjeli osvetiti 'crvenim vragovima' za poraz u finalu Lige prvaka 1999. godine te ući u polufinale, u kojem će igrati protiv Lyona.

Do kraja utakmice Manchester United nije uspio čak niti stvoriti priliku za pogodak koji bi ga odveo u polufinale.

U polufinalu će Bayern igrati protiv Lyona, prva utakmica igrat će se 21. travnja, a uzvrat 27. travnja.

Sastavi:
Manchester United: Van der Sar; Rafael, Ferdinand, Vidić, Evra; Fletcher, Carrick (Berbatov, 80), Gibson (Giggs, 81); Valencia, Rooney (O'Shea, 55), Nani
Bayern: Butt; Lahm, Van Buyten, Demichelis, Badstuber; Robben (Altintop, 76), Van Bommel, Schweinsteiger, Ribery; Mueller (Gomez, 46), Olić (Pranjić, 84)


Bordeaux - Lyon 1:0
1:0 Chamakh (45')

Nakon pobjede 3:1 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, Lyon je imao dosta komfornu situaciju. A tako su gosti i ušli u ovaj dvoboj. U prvom, relativno siromašnom dijelu imali su više od igre, a u promašajima se posebno istaknuo Michel Bastos.

Naravno, domaćini nisu bili posve bezopasni te su u gužvi u 45. minuti uspjeli jedno ubacivanje s lijeve strane, preko Chamakha, pretvoriti u vodstvo.

U nastavku utakmice domaćinima je trebao samo jedan pogodak za prolazak u polufinale. No Blancova momčad nije uspjela do 89. minute i prigode Plašila, nijednom zaprijetiti Llorisu. S druge strane, Bastos se propisno ispromašivao, a pridružili su mu se i Gonalons i Gomis te je konačni plasman Lyona u polufinale sasvim zaslužen.