ŠPANJOLSKI MEDIJI

'Od sada je samo jedan Bog'

07.04.2010 u 12:16

Bionic
Reading

Naslov u listu 'La Vanguardia' - Europa se predaje nestvarnom Messiju, prenosi opće mišljenje španjolskih medija nakon sjajne igre koju je Argentinac uz četiri pogotka pokazao u utorak u četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Arsenala

'Argentinski je napadač 'raznio' Arsenal s četiri antologijska gola koji su odveli Barçu do polufinala Lige prvaka gdje će se susresti s Interom na čelu s njenim bivšim strijelcem Kameruncem Samuelom Eto'om,' dodaje 'La Vanguardia'.

'Od sada postoji samo jedan Bog', piše 'El Mundo', koji podsjeća na izjave meksičkog Messijevog suigrača Rafaela Marqueza prema kojem se 'takav igrač pojavljuje svakih 30 godina'.

Isti tonovi prevladavaju i u 'ABC-ju', kojeg je 'Messi usrećio', dok se 'El Pais' referira na mušketire: 'Svi za Lea i Leo za sve'.

Za drugi veliki katalonski list 'El Periodico' Messi je čak postao 'gospodar Europe'.

Sportski list 'Sport' viče s naslovnice 'ne govorite više nogomet, govorite Messi' i ističe da je ta pobjeda 'korak bliže finalu' 22. svibnja na stadionu Real Madrida Santiago Bernabeu.

Za dva sportska madridska lista 'As' i 'Marca', jučerašnja je utakmica ozbiljno upozorenje za Real Madrid, koji u subotu dočekuje Barçu na svom terenu.

'Messi sije strah i teror prije El Clasica', piše 'As'.

'Kako zaustaviti tog dečka?', pita se 'Marca', ponavljajući rečenicu braniča Reala Sergia Ramosa koji je za Messija rekao da je 'igrač kojeg se treba bojati'.