DOMAĆINI LOVE ZAOSTATAK

Bayern na Old Traffordu, Lyon kod Bordeauxa

07.04.2010 u 10:02

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu i dvije uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka (20.45). Bayern kod Manchestera Uniteda brani 2:1, a Lyon kod Bordeauxa prednost od 3:1

Manchester United – Bayern

Dva nogometna diva koja su ukupno sedam puta bila na krovu Europe (Bayern četiri), na Old Traffordu će odigrati svoju devetu međusobnu utakmicu. Bavarci su uspješniji s tri trijumfa u koji je uključen i posljednji prije tjedan dana (2:1), dok je ManU samo jednom svladao Nijemce.

'Manchester je favorit. Njegovi igrači imaju puno iskustva, zabili su gol u gostima, a mi imamo mladu momčad. No, nismo bez šanse, imamo samopouzdanja. Očekujem fantastičnu atmosferu, ona je u Engleskoj uvijek takva', rekao je strateg Bayerna Louis van Gaal.

Domaćin je s više problema s izostancima, pa će tako nedostajati Rooney, Owen, Anderson, Evans, O'Shea i Brown, dok su kod gostiju upitni tek Robben (mogao bi zaigrati) i Van Buyten.

'Respektiram njihovog trenera. Momčadi Van Gaala uvijek igraju nogomet i tehnički su sjajne. Imaju talentirane igrače Robbena i Riberyja, ali neka oni o nama razmišljaju. Pogodak koji smo postigli u Njemačkoj mogao bi biti ključan', najavio je Škot na klupi 'crvenih vragova' Alex Ferguson.

Od prve minute na travnjak bi trebao istrčati napadač bundesligaša Ivica Olić, dok bi Danijel Pranjić trebao utakmicu početi na klupi.

Bordeaux – Lyon

Na redu je drugi čin 'bitke za Francusku'. Prvi je pripao Lyonu sa 3:1, ali bila je to utakmica u kojoj je Bordeaux imao jednako prilika. Na stadionu Chaban-Delmas su u prvenstvu igrali 44 puta, domaćin je pobijedio u 20 utakmica, a gost u deset.

'Spremni smo napraviti iznenađenje protiv odlične Lyonove momčadi. Svi moramo vjerovati, od igrača, osoblja do navijača. Moramo igrati svoju igru bez obzira na motivirani Lyon te imati što manje pogrešaka', govorio je prije dvoboja trener 'žirordinaca' Laurent Blanc.

U oba tabora nije idealno što se tiče izostanaka. Domaćin je bez Fernanda i Sertica, a pod upitnikom je nastup Carrassa, Planusa i Traorea. U redovima 'lavova' sigurno zbog kartona nema napadačkog tandema Lopeza i Govoua. Ozlijeđeni su Clerc, Anderson, Hartock i Makoun, a teško da će biti spreman i Bodmer.

'Moramo biti oprezni i ne previše samouvjereni. Moramo ih napasti te tako Bordeauxu stvoriti probleme. Za prolaz trebamo pružiti još jednu veliku predstavu', rekao je trener Lyona Claude Puel.