NOVI VLADARI

Abramovič prodaje Chelsea Arapima

18.01.2009 u 15:01

Bionic
Reading

Engleske novine s pedigreom ozbiljne tiskovine, londonski Times, nudi priču o tome da bi Chelsea uskoro mogao promijeniti vlasnika. Roman Abramović u popriličnim velikim je financijskim dubiozama i spreman je pregovarati o prodaji svoga sportskog projekta

Abramovič je prije pet godina kupio Chelsea i tako započeo lavinu privatizacije najmoćnijih britanskih sportskih kolektiva. U međuvremenu su milijarde iz svih dijelova svijeta investirane u Premierligu, a novi kraljevi po pitanju financijske moći su Arapi.

Times tvrdi da je Abramovič poslao emisare u Dubai da uspostave kontakte s čelnicima koncerna Abu Dhabi United, koji je nedavno preuzeo Manchester City, a izrazili su volju i za kupnjom Newcastlea, no taj im je pokušaj propao.

Neimenovani izvor tvrdi kako će Abramovič sigurno prodati klub ako uspije povratiti uloženo. Kupio ga je za 60 milijuna funti, uvećano za 80 milijuna preuzetih dugova, a procjena je da je na pojačanja potrošeno oko pola milijarde. S obzirom na to da Arapi samo za dovođenje Kake u Manchester City nude više od trećine spomenute svote, malo je vjerojatno da neće zagristi udicu i da će pregovori uskoro dobiti realne okvire.