DJECA RASTU

Wenger: Ne idem dok ne osvojimo naslov

04.04.2010 u 13:29

Bionic
Reading

Valjda nema trenera na svijetu, osim Alexa Fergusona koji je prije institucija nego radnik, koji se kontinuirano ne suočava s pitanjima o svojoj budućnosti u klubu. Iako je na klupi Arsenala punih trinaest i pol godina, među njima je i Arsene Wenger

Francuzu ugovor istječe tijekom ljeta 2011. i očekuje se da će nakon sezone sjesti za stol s klupskim čelnicima i raspraviti o budućoj suradnji.

'Najkasnije do jeseni, ali ne želim nervozu. Ima još dovoljno vremena za analizu dinamike napredovanja mladih igrača i njihovih potencijala po pitanju osvajanja trofeja', kaže Wenger koji je s Arsenalom osvojio 11 trofeja, ali je zadnji (FA kup) stigao u ljeto 2005. godine.

'Imam još puno motiva za rad. Ne želim otići dok ova generacija ne osvoji nešto veliko. Pratit ćemo njihov razvoj, jer to je još uvijek vrlo, vrlo mlada momčad.'

Wenger je posve netipičan trener koji redovno ne troši čitav budžet predviđen za pojačanja, već se fokusira na proizvodnju ili kupovanje mladih perspektivnih igrača, kao što je u trenutku dolaska bio Eduardo. Ipak, na početku svog mandata navijače i upravu navikao je na trofeje, a sada se na njima skupio debeli sloj prašine.