CHELSEA PREOKRENUO

Berbatov u 90. minuti United lansirao na vrh

17.01.2009 u 18:27

Bionic
Reading

Odigrano je šest susreta 22. kola engleskog nogometnog prvenstva, a fokus je bio na dvobojima u Boltonu i londonskom Stamford Bridgeu. Iako je u oba susreta prijetilo iznenađenje, velikani su se provukli

Stoke je bio u rijetko viđenom podređenom položaju na gostovanju kod Chelseaja, no veći dio Stamford Bridgea zanijemio je u 60. minuti kada je Rory Delap prihvatio dodavanje Beattieja i loptu zakucao u lijeve rašlje Petera Cecha. To je bio i ostao jedini pogodak u okvir gola, gostujuće momčadi, nasuprot Chelseajevih 25, no sve do 88. minute u džepu su imali sva tri boda.

Tada na scenu stupaju Scolarijevi aduti s klupe. Di Santo je ubacio, a brazilski bek Beletti iz blizine glavom izjednačio rezultat. Londonci su smogli snage za konačan preokret i u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Lampard na asistenciju Anelke postavlja konačnih 2:1.

Manchester United kopira stil Juventusa i nezadrživo nadire prema novom naslovu. Imaju osam pobjeda u nizu, u tom razdoblju nisu primili ni jedan gol, a od osam pobjeda, šest su ostvarili rezultatom 1:0. Iako se činilo da će Bolton na svom terenu otkinuti bodove Fergusonovim trupama, u 90. minuti Berbatov je Tevezovo dodavanje pretvorio u gol i Manchester je preuzeo vrh ljestvice od Liverpoola, koji u ponedjeljak igra gradski derbi protiv Evertona na Anfieldu.

WBA je pobjedom 3:0 protiv Middlesbrougha pobjegao sa začelja i fenjer Premierlige predao Tottenhamu, koji u nedjelju dočekuje Portsmouth, a korak s vodećima zadržala je i Aston Villa koja je preokrenula zaostatak na gostovanju u Sunderlandu. Manchester (47) sada ima bod više od Liverpoola (46), a slijede Chelsea (45) i Aston Villa (44). Liverpool i United imaju susret manje od pratitelja.

REZULTATI:

Bolton – Man. United 0:1 (Berbatov)
Chelsea – Stoke 2:1 (Beletti, Lampard/Delap)
Man. City – Wigan 1:0 (Zabaleta)
Blackburn – Newcastle 3:0 (McCarthy, Roberts 2)
Sunderland – Aston Villa 1:2 (Collins/Milner, Barry)
WBA – Middlesbrough 3:0 (Brunt, Koren 2)