CITY TRAŽI I MOURINHA

Berlusconi želi milijune, Kaka u suzama

17.01.2009 u 15:59

Bionic
Reading

Ulaskom Abu Dhabi Uniteda, moćnog arapskog koncerna, u nogomet stvari su na tržištu okrenute naglavačke. Padaju svi financijski limiti i gotovo je sigurno da će donedavno ne posebno atraktivni Manchester City uspjeti dovesti brazilskog čarobnjaka Kaku

Još uvijek najunosniji transfer nogometne povijesti je prelazak Zinedinea Zidanea, za kojega je Real Juventusu 2001. uplatio 46 milijuna funti. Ta svota se odupirala godinama, no uskoro bi mogla biti više nego dvostruko nadmašena. Arapski vlasnici Milanu su za Kaku ponudili više od 110 milijuna funti, što je zbroj dosadašnja tri najveća transfera.

'Vjerojatno ću ga prodati. Moram', prvi put se oglasio najmoćniji čovjek Milana Silvio Berlusconi, koji sigurno ne bi uzrujavao navijače ovakvim najavama da odluku već, zapravo, nije donio.

'Kaki će nakon plaćenog poreza ostati 15 milijuna funti godišnje, a ako odbijemo ponudu balans u momčadi će se raspasti. U konačnici nam se može dogoditi da nakon isteka transfera ne dobijemo ništa, ali svejedno moram pričekati reakciju navijača', najavljuje iskusni političar, dakle majstor manipulacije, u populističkom stilu.

Kaka je u klupskom kampu Millanelu viđen kako plače, a talijanski mediji prenose da je od budućih poslodavaca zatražio kluazulu u ugovoru prema kojoj bi u ljeto 2010. mogao otići za 65 milijuna funti. Vjerojatno i prije odlaska planira povratak u Milan, no njegov klupski i reprezentativni suigrač Ronaldinho nije zadovoljan ni s takvom opcijom.

'Kaka, molim te ostani', zavapio je Ronaldinho i argumentirao: 'On nam je previše važan. Želimo se vratiti u Ligu prvaka i osvajati trofeje, a za tom je Kaka neophodan. Njegov odlazak bio bi katastrofa.'

Inače, Arapi su nakon dovođenja Kake naložili da se počne raditi na dovođenju Josea Mourinha, koji je trenutačno na klupi Intera.