STISNUO ZUBE ZA ARSENAL

Fabregas slomljenom nogom zabio penal

01.04.2010 u 09:14

Bionic
Reading

Arsenalovi navijači strepili su nad sudbinom kapetana Cesca Fabregasa. Naime, Španjolac se ozlijedio u posljednjem kolu Premeirshipa i bilo je upitno hoće li nastupiti protiv Barcelone. Ipak, stisnuo je zube i na kraju izborio jedanaesterac, zaradio isključenje Puyola i poentirao za konačnih 2:2

S pravom je trener Arsenala Arsene Wenger iščekivao liječničku službu i njezinu odluku smije li Cesc Fabregas nastupiti. Doduše, kapetana se tijekom utakmice baš i nije vidjelo previše, kao ni dobrog dijela 'topnika', ali onda je u samoj završnici dao veliki doprinos remiju svoje momčadi.

Naime, prvo je izborio penal, potom i isključenje Carlesa Puyola, a onda je slomljenom nogom realizirao penal za konačnih 2:2. Fabregasu su nakon utakmice ustanovili da je prilikom Puyolova starta pretrpio frakturu fibule desne noge.

Nakon što je zabio gol, posljednjih sedam minuta jedva je odstajao na travnjaku, a onda su ga s terena iznijeli na nosilima. Naravno, nakon utakmice mnogi su s čuđenjem gledali u francuskog trenera koji ga nije povukao s igrališta jer i suparnik je imao igrača manje te se igrački manjak ne bi osjetio na terenu. Ovako je riskirao pogoršanje ozljede, a pravo stanje Fanregasova stanja znat će se tijekom dana, kada obavi dodatne pretrage.

'Jako me boli. Treba pričekati nove nalaze da vidimo težinu ozljede, ali se nadam da m nije sezona završila. Iskreno, bojim se najgoreg - da sam slomio nešto', rekao je Fabregas koji je zabio svom bivšem klubu što ga je napustio još kao 16-godišnjak.

Arsenal je u srijedu do kraja sezone ostao bez još jednog standardnog člana početne postave, bivšeg kapetana i braniča francuske reprezentacije Williama Gallasa koji je ozlijedio list. No, Gallas bi trebao biti spreman za SP.