SLOVENCI SE POVUKLI ZBOG KRIZE

Hrvatska ipak ide na Svjetsko prvenstvo!

Bionic
Reading

Kako ekskluzivno doznaje tportal, Hrvatska će, unatoč činjenici da se nije plasirala na Svjetsko prvenstvo koje se ove godine održava u Južnoafričkoj Republici, ipak otići na to prestižno natjecanje!

Naime, slovenski premijer Borut Pahor, koji se zbog teške gospodarske krize u posljednjih nekoliko mjeseci našao pod žestokim kritikama oporbe, ali i javnosti, odlučio je povući dosad nezabilježen potez u povijesti politike, ali i nogometa.Pahor je, kako doznajemo, odlučio osobno uputiti pismo Seppu Blatteru, predsjedniku krovne svjetske nogometne organizacije Fife, u kojem ga moli da mjesto Slovenije na Svjetskom prvenstvu zauzme reprezentacija - Hrvatske!

'Svjesni smo radosti koju sportske pobjede donose svim Slovencima, ali moramo biti i svjesni da su troškovi organizacije, puta, kampa za trening i svega ostalog što ide uz tako velik događaj u ovom kriznom trenutku za našu zemlju ipak - preveliki. Zbog toga sam zamolio Fifu da, u duhu dobrosusjedskih odnosa, prepusti slovensko mjesto našim prijateljima iz Hrvatske', rekao je Pahor u televizijskom obraćanju naciji uživo iz Zagreba u srijedu kasno navečer, gdje je neposredno prije toga večerao s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor

Iz ureda Seppa Blattera poručili su da, premda se radi o presedanu, pristaju na zahtjev Slovenije.

'Ma koliko ovakva molba bila neuobičajena, u duhu dobrosusjedskih odnosa, ali i činjenice da je Hrvatska po Fifinoj ljestvici najbolje rangirana momčad na svijetu koja se u kvalifikacijama nije plasirala na SP, Izvršni odbor Fife odlučio je odobriti molbu Slovenije', rekli su tportalu iz ureda predsjednika Fife.

Do reakcije hrvatskog izbornika Slavena Bilića nismo uspjeli doći jer je bio prezauzet vježbanjem gitare, koja mu je u posljednjih nekoliko mjeseci postala glavna preokupacija. No, zato smo na telefon dobili predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovića

'Nema nikakvih problema! Imamo mi para, sve ćemo platit' šta triba, samo nek' nas puste dole! Želio bih samo zahvaliti našim prijateljima iz Slovenije, kojima obećavamo da će se naša reprezentacija u znak zahvale za Svjetsko prvenstvo zavijek pripremati u Čatežu', rekao nam je oduševljeni Marković.

Kako doznaje tportal, ideja za ovakav potez bez presedana pojavila se na siječanjskom sastanku premijerke Kosor i premijera Pahora u Kranjskoj Gori. Tada je, podsjetimo, sjedeći pored svoje hrvatske kolegice uz kamin u kojem je veselo pucketala vatra, Pahor rekli da se vatra u kaminu možda i može ugasiti, ali ne i vatra među njih dvoje.

Nakon ovakvog poteza Slovenije, jasno je da su te riječi bile proročanske. A tek kad Hrvatska osvoji zlato u Južnoafričkoj Republici, tko zna što je još sve moguće?