JUNAK MÜNCHENA

Olić: Navijači su nam dali snagu

31.03.2010 u 14:26

Bionic
Reading

Iako je Bayern opasno pritiskao, rutinirani Manchester jedrio je prema vrijednom bodu i relativno mirnom uzvratu četvrtine finala Lige prvaka. Onda je neumorni Olić krenuo u zadnji sprint, zabio za 2:1 i preokrenuo situaciju naopačke

Ola se prikrao Evri, uzeo mu loptu i izišao sam pred sjajnog Van der Saara. Nizozemac je bio briljantan, ali Olić je sačuvao mirnoću i prvo ga lažnjakom bacio na pod prije nego će ga matirati i baciti u delirij prepun minhenski stadion.

'Ovo mi je najdraži gol karijere, vjerojatno i najveći', rekao je nakon dvoboja Ivica za Jutarnji list i dodao:

'Njemački novinari su mi govorili da sam igrač za male utakmice, zanima me što će sada napisati. Drago mi je da me trener nije mijenjao', kaže strijelac u 92. minuti, koji obično napušta igru nakon 65-70 minuta igre.

'Onakvi golovi na početku utakmice nam se ne smiju događati, ali ostatak smo odigrali sjajno. Pokušavali smo, pritiskali, išli naprijed i lopta nam je to vratila', prenosi Goal.com Olićeve riječi. Ipak, Slavonac nije upadao u euforiju.

'U Engleskoj neće biti lako, ali sigurno je da ćemo imati prilike za prolaz. Ako ih iskoristimo, eto nas u polufinalu.'

Olić se posebno osvrnuo na ugođaj koji je stvorilo 66 tisuća navijača.

'Atmosfera je bila nevjerojatna. Inače sam toliko fokusiran na igru da uopće ne čujem što se zbiva, ali sada je to bilo nemoguće. Cijeli stadion je navijao i to nam je dalo dodatnu snagu u završnici utakmice.'

Prolaz Uniteda je prije dvoboja karakteriziran kao klasični 'zicer', a dojam se nije mijenjao sve do 92. minute i Olićevog bljeska. Sada je pred Fergusonovim trupama tjedan dana straha i neizvjesnosti, jer Bayern je pokazao da može.