KAKO DRUGI PIŠU

Mediji: Olić kreira snove za Bayern

31.03.2010 u 09:31

Bionic
Reading

Ivica Olić je po tko zna koji put postao junak nogometnih arena. Ovog puta klanja mu se cijeli München, moćni Bayern njemu zahvaljuje na prednosti izborenoj kontra Manchester Uniteda, a svjetski mediji prepuni su hvalospjeva na račun hrvatskog reprezentativca

Nakon triler završnice u Münchenu gdje je Bayern zahvaljujući pogotku Ivice Olića u posljednjim sekundama utakmice pobijedio Manchester United 2:1, svjetski mediji raspisali su se o novom heroju Bayerna – Ivici Oliću koji je svojim pogotkom 'naglo razbudio Unitedovu obranu'. Od Los Angeles Timesa, do njemačkog Der Spiegela hvale Ivicu Olića koji je postigao pobjednički pogodak za svoj Bayern.

'Nevjerojatna snalažljivost i upornost Ivice Olića isplatila se u posljednjim trenucima utakmice kad je majstorski reagirao i ukrao loptu Evri i zavio United u crno', piše The Guardian, a engleski The Independent pod naslovom 'Olić golom razbudio Unitedovu obranu', iako suzdržano također pohvaljuje fantastičnu predstavu hrvatskog reprezentativca. Za razliku od engleskih kolega, njemački novinari su puni hvalospjeva na račun Bayerna i Ivice Olića.

'Olićev gol u posljednjim trenucima za nove snove Bayerna', naslov je u uglednom Der Spiegelu, a sličnim tonovima Ivičinu igru opisuje i Deutsche Welle. U svakom slučaju Olić je zaslužio naslovnice svjetskih medija.

Odličnu Olićevu igru nagradio je i nogometni portal goal.com koji je hrvatskog napadača proglasio igračem utakmice. Za gol i cjelokupnu predstavu Ola je dobio ocjenu 7,5, najvišu na terenu. U opisu se obrazlaže da je Ivica bio najveća prijetnja Bayernove momčadi te da je njegov gol više nego zaslužen.