GLAS NARODA

Više od pola navijača želi repku na Poljudu

30.03.2010 u 15:19

Bionic
Reading

Na službenoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza otvorena je anketa na kojoj se navijači reprezentacije imaju priliku izjasniti za stadion na kojem žele gledati dvoboje idućeg kvalifikacijskog ciklusa

Anketno pitanje postavljeno je u subotu, a u tri dana glasalo je oko 250 navijača. Brojka nije savršeno relevantna, ali rezultat je indikativan. Nešto više od pola glasova do objave teksta dobio je splitski Poljud, dvostruko više od Maksimira.

Zanimljivo je da na trećem mjestu nisu ni Kantrida ni Gradski vrt, već stadion Cibalije u Vinkovcima, koji je nedavno ugostio prijateljski dvoboj protiv Lihtenštajna. Slijede osječko i riječko zdanje, a u ponudi su još bili stadioni u Varaždinu, Koprivnici i Kranjčevićevoj.

Podsjetimo, A reprezentacija je posljednji službeni dvoboj u Splitu odigrala protiv Slovenije 2. travnja davne 1997. godine. Nizom čudnih okolnosti razvila se priča o prokletstvu Poljuda, a Hrvatska je tamo igrala devet puta i nije upisala nijednu pobjedu. Zadnja utakmica bila je krunski primjer - Nizozemci su u prijateljskom odmjeravanju snaga prije dvije godine slavili s uvjerljivih 3:0.