OŠTRA KAZNA

FIFA suspendirala Peru iz svih natjecanja

25.11.2008 u 10:22

Bionic
Reading

FIFA zabranjuje uplitanja vlada država u djelovanja članica svoje organizacije i to najstrožije kažnjava. Novi primjer je Peru. Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter prošloga je tjedna Peruancima dao rok do ponedjeljka da razriješe spomenuti sukob ili će u s

FIFA zabranjuje uplitanja vlada država u djelovanja članica svoje organizacije i to najstrožije kažnjava. Novi primjer je Peru.

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter prošloga je tjedna Peruancima dao rok do ponedjeljka da razriješe spomenuti sukob ili će u suprotnome savez biti suspendiran, no niti ta prijetnja nije donijela pomak u rješavanju spora u kojemu Peruanski sportski institut, koji je vladino tijelo, ne priznaje Manuela Burgu za predsjednika FPF-a tvrdeći da je na tu poziciju imenovan na nezakonit način.

Zbog ove suspenzije upitno je daljnje sudjelovanje reprezentacije Perua u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine, kao i nastup peruanskih klubova u natjecanju za Copa Libertadores u 2009. godini. Nakon 10 odigranih kola u južnoameričkim kvalifikacijama za SP Peru se nalazi na posljednjem, 10. mjestu ljestvice sa samo sedam osvojenih bodova, dok će se na ždrijebu skupina Copa Libertadores u utorak mjesta predviđena za peruanske klubove ostati prazna.