NOVA AFERA U SERIE A

Što to kladionice znaju, a UEFA ne

22.03.2010 u 19:54

Bionic
Reading

Talijanski nogomet u teškom je stanju. Na tribinama je sve manje ljubitelja, a nije ni čudo kad Serie A iz tjedan u tjedan pogađaju afere. Najnovija je izbila nakon što su Chievo i Catania odigrali neodlučeno, a na što su bile uplaćene velike svote novca

Chievo je ove nedjelje ugostio Cataniju. U kladioničarskoj ponudi taj par bio je zanimljiv jer je remi vrednovan koeficijentima između 1,7 do 1,9, a ne preko tri što je uobičajeno kada se novac uplaćuje na remi.

Završilo je 1:1. Dva milijuna funti uplaćeno je na neodlučeno, a čak 217 tisuća funti na rezultat koji se dogodio. Još je zanimljivije to što je pri rezultatu 1:0 za Chievo, na napadaču Catanije Maxiju Lopezu u 74. minuti dosuđen vrlo sumnjiv jedanaesterac, a par minuta poslije, sudac je propustio pokazati na 'bijelu točku' za Chievo.

Eto još malo posla za FIFA-u i UEFA-u, jer ako i kladionice znaju da će završiti neodlučeno, kao i sami kladitelji, tada bi to valjda trebale znati i vodeće nogometne organizacije. I naravno, nešto poduzeti po tom pitanju, jer Talijani pokazuju sve manje interesa za ligu kojom su se nekada hvalili. Nije ni čudo što je posjet stadionima na utakmicama Serie A iz sezone u sezonu u padu.

Kako pišu talijanski mediji, Talijanski nogometni savez (FIGC) otvorio je službenu istragu sumnjive utakmice.