GDJE JE ISTINA?

Capello žali zbog Becksa, ali zapravo mu laknulo

15.03.2010 u 12:11

Bionic
Reading

Dok sve britanske naslovnice imaju ozljedu Davida Beckhama kao udarnu vijest, dojam je da se zbog nje pravi poznavatelji nogometa ne uzrujavaju previše. Naime, u komentarima se može iščitati da je Becksova ozljeda nevažna jer on na SP-u ne bi ni igrao

Iako se nitko ne smije radovati tuđim nevoljama, a posebno ne Fabio Capello kad je riječ o Davidu Beckhamu, još uvijek velikom idolu engleskih navijača, pitanje je koliko je Capello bio iskren kad je rekao:

'Moramo pričekati rezultate nalaza, ali izgleda da će propustiti Svjetsko prvenstvo. Čuli smo se telefonom u nedjelju nakon utakmice kako bih mu dao svoju potporu. David je veliki profesionalac i radio je vrlo naporno kako bi zaigrao na Svjetskom prvenstvu, pa će njegov izostanak biti velika šteta. Jako mi je žao što se ozlijedio', izjava je Capella. Međutim, moramo podsjetiti da je Capello često znao govoriti da će Beckham ići na SP samo ako to zasluži. A često mu je i bio samo rezerva. Stoga su za stišavanje euforije, ali i ublažavanje 'tragedije' zaduženi novinari uglednih tiskovina. Jedan od njih je i kolumnist Guardiana Rob Smyth:




'U nogometnom smislu, koliko god to zvučalo nekorektno, Beckhamova ozljeda nije važnija one od Matthewa Upsona i Michaela Carricka. U čisto nogometnom smislu, ta priča ne bi trebala biti ni u novinama, a posebno ne na naslovnicama. Nijedan drugi nogometaš ne bi dobio toliko suosjećanja. Ipak, ovdje se radi o Beckhamu, nacionalnoj instituciji, i stoga je razvučen po svim današnjim novinama.'

Priču o Beckhamu spomenuti je kolumnist zaključio tvrdnjom:

'Beckham bi nastupe skupljao jer bi ulazio tek kao zamjena zahvaljujući vještini, iskustvu i sjajnim centaršutevima.'

Čini se da nakon ovakvog raspleta najviše razloga za zadovoljstvo ima Capello koji se bez truda i muke riješio Beckhama.