MILIJUNAŠI NA KOLJENIMA

Nasmijani Pjanić: Realovci su previše brbljali

11.03.2010 u 10:15

Bionic
Reading

Nakon minimalnog poraza na Gerlandu, igrači Real Madrida skoro da nisu otvorili šampanjac. Svoje su navijače javnim istupima uvjeravali da će uzvrat biti na rubu formalnosti i da je njihov jedini cilj osvajanje naslova

Santiago Bernabeu ugostit će finale Lige prvaka, a na vijest iz Uefe uprava Reala reagirala je ulaganjem 400 milijuna eura u pojačanja. Oni su tamo morali biti. Ali neće, šestu godinu zaredom pali su na prvoj proljetnoj stepenici. Ovoga puta bolji je bio francuski Lyon.

Do bola zalizani Ronaldo je nezadrživim prodorom Madriđane doveo u vodstvo, a 20-ak minuta prije kraja činilo se da će dvoboj otići prema produžecima. Tada je Lyon s tri kratka dodavanja potpuno izludio kraljevsku obranu i privilegija da svlada Ikera Casillasa dopala je Miralema Pjanića. Zakucao je loptu pod gredu, na Bernabeuu je nastao muk. Čuli su se samo euforični Francuzi.

'Ovaj prolaz izaziva jako dobar osjećaj. Ne samo zato što smo izbacili jaki Real, nego smo i njihovim igračima pokazali da su previše pričali po medijima. To nas je definitivno dodatno motiviralo', prenosi Goal.com Pjanićeve riječi i zaključak:

'Nije gotovo, mi u Ligi prvaka želimo otići još dalje.'

19-godišnji Bosanac, koji je životnu i nogometnu afirmaciju tražio kao izbjeglica u Luksemburgu, veliki je Lyonov projekt. Vjerojatno jedini koji u njemu nije vidio pretjeranu kvalitetu je njegov bivši izbornik Miroslav Blažević koji ga je koristio tek kao zamjenu u prošlim kvalifikacijama. Ni prva, vjerojatno ni zadnja smetnja na Ćirinom radaru.